Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Bewoners tellen af naar NOM-verduurzaming Stadhouderslaan Ridderkerk

Foto startmoment Stadhouderslaan

8 maart 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Dat deden ze op de toepasselijke datum 4-3-‘21 door af te tellen vanaf 4. 

TBI-onderneming ERA Contour start deze week met de werkzaamheden aan de twee middelste blokken aan de Stadhouderslaan. Het gaat in totaal om 48 appartementen. Deze worden in bewoonde staat verduurzaamd. Na de aanpassingen zijn de woningen Nul op de Meter. Ook de uitstraling van de appartementen krijgt een upgrade.

Nul op de meter vereist grote aanpassingen

Om de woningen Nul op de Meter te maken, zijn grote aanpassingen nodig. De woningen krijgen een geprefabriceerde en geïsoleerde voorzetgevel voorzien van steenstrips en geïntegreerde kunststof kozijnen. Verder worden ze voorzien van triple glas en er komt een nieuw dak over het oude. Ook worden er zonnepanelen geplaatst, verdwijnt de gasaansluiting en komen er duurzame installaties voor verwarmen, ventileren en voor warm water.

Innovatief, circulair en sociaal

Het project heeft een innovatieve primeur: de buitenunits van de NOM-installaties worden met kast en al geprefabriceerd. Hierdoor zijn ze op het project direct als passende legoblokjes te stapelen, op zo’n manier dat ze precies aansluiten op de betreffende appartementen. De noodkozijnen die worden toegepast, zijn circulair; deze zijn gemaakt van kozijnen die uit de bestaande woningen komen. Ze dienen als tijdelijke gevelinvulling tot het nieuwe geïsoleerde gevelelement wordt geplaatst. Bewoners behouden zo hun daglicht. Bij de plannen voor de verduurzaming heeft ERA Contour verder specifiek aandacht besteed aan de omgeving van het project. Zo komt een groot deel van de geselecteerde onderaannemers uit Ridderkerk zelf. Maar ook aan de bewoners van de Stadhouderslaan is gedacht; door bestaande woningen en garageboxen op het project te gebruiken als opslag, werk- en schaftruimten, is er in de straat geen bouwkeet nodig.

Een woning die klaar is voor de toekomst

Directeur-bestuurder van Wooncompas Alfred van den Bosch sprak de bewoners, die vooraf een eigen toastpakket ontvangen hadden, vanaf de straatkant toe: “We starten vandaag de verduurzaming van jullie woningen. Dat zal de komende tijd misschien ook enig ongemak opleveren maar uiteindelijk krijgen jullie er een mooier en duurzamer thuis voor terug. Een woning die klaar is voor de toekomst. Dat is echt iets om naar uit te kijken en daarom vieren we vandaag alvast feest met elkaar!”

Ridderkerk een stukje mooier en duurzamer

Ook Michel Ouwens, adjunct-directeur Bestaande bouw bij ERA Contour, sprak zijn trots uit voor dit project: “We zijn ontzettend blij dat we Ridderkerk op deze manier een stukje mooier én duurzamer mogen maken. Een mooie bijdrage aan de verduurzaming van de woningvoorraad, en een vernieuwde, comfortabele woning voor 48 bewoners. Daar doen we het voor!”. 

Werkzaamheden voor de zomervakantie afgerond

ERA Contour start direct met de werkzaamheden. Naar verwachting worden de verduurzaamde appartementen nog voor de bouwvak opgeleverd.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details