Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bevela, Utrecht | Nieuwbouw verfgroothandel Bevela in Utrecht is afgerond

Bevela, Utrecht | Nieuwbouw verfgroothandel Bevela in Utrecht is afgerond

‘Ondanks de stikstofproblematiek hebben we toch de deadline gehaald’

De verhuizing was op Hemelvaartsdag, enkele dagen later was de opening van het nieuwe bedrijfspand van verfgroothandel Bevela in Utrecht. Precies conform de planning. Dat vasthouden aan de afgesproken deadline had wel wat voeten in aarde, vertelt bedrijfsleider Roland van Vliet van F5 Projectengroep, dat het pand ontwierp en realiseerde.

Het zijn regelmatig terugkerende opdrachten voor F5 Projectengroep, het ontwerpen en bouwen van bedrijfspanden, maakt Van Vliet duidelijk. “We hebben zelfs al eerder andere verfgroothandelaren als opdrachtgever gehad en weten dus welke specifieke aspecten erbij komen kijken. We kennen de branche en de branche kent ons.”

Zo ook Bevela, geeft hij aan. Dat bedrijf, dat tot voor kort in een huurpand – eveneens in Utrecht – was gevestigd, benaderde F5 Projectengroep in 2018. “Eén van de eerste zaken die toen werd besproken, was de opleverdatum, eind mei 2020. In verband met het opzeggen van de huur kon daar niet aan worden getornd.” Dus toen gedurende de voorbereidingen de stikstofproblematiek opdook, lag er meteen een uitdaging, zegt Van Vliet. “Die heeft ons twee maanden gekost, ruimte die we eigenlijk niet hadden. We hebben gedurende de bouw de planning kunnen optimaliseren. Zo hebben we ondanks die stikstofproblematiek toch de deadline gehaald.”Het traject begon met het zoeken van een geschikte locatie voor de nieuwbouw, legt hij uit. Er werden enkele kavels bekeken en uiteindelijk viel de keuze op De Heldinnenlaan. “Een plek waar twee wegen naartoe leiden en die dus goed bereikbaar is.” De kavel heeft een omvang van 4.800 vierkante meter, de nieuwbouw een oppervlak van 2.000 vierkante meter. “Er is de mogelijkheid tot uitbreiding met 600 vierkante meter. Verder zijn er voldoende ruime parkeerplaatsen gerealiseerd. Bezoekers kunnen daarnaast gebruikmaken van oplaadpunten.” Het gebouw is ingedeeld in een showroom, een kantorendeel en een opslag. Functionaliteit was bij het ontwerp een belangrijk uitgangspunt. “Uiteraard hebben we bij de entree en de showroom ook voor een duidelijke uitstraling gekozen, met veel glas en kleurgebruik.”

Verder bestaat het pand uit sandwichpanelen afgewerkt met geprofileerde gevelbeplating. De opslag is voorzien van een laaddock en binnen zijn verfkluizen aangebracht. “Verfopslag moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Vanuit onze eerdere ervaringen weten wij precies welke en hoe dat te realiseren.” De nieuwbouw, geeft Van Vliet aan, is qua duurzaamheid afgestemd op de hedendaagse eisen. “Het gebouw is gasloos en onder meer voorzien van een luchtwarmtepomp.” Tijdens de voorbereidingsfase is het ontwerp in 3D uitgewerkt. Dat heeft er volgens hem mede aan bijgedragen dat de bouw, los van de stikstofproblematiek, prima is verlopen. “Zoals gezegd, we kennen de branche en zorgen daarnaast voor een efficiënte communicatie met korte lijnen. Zo kunnen we eventuele knelpunten snel oplossen. Op die manier hebben we ervoor kunnen zorgen dat Bevela zoals afgesproken eind mei de deuren van de nieuwe locatie kon openen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details