Van den Pol Elektrotechniek
02:04
08-08-2018

Betrouwbaar, duurzaam en slim. Niet anders.

‘Wij brengen gebouwen tot leven’

Van den Pol Elektrotechniek maakt gebouwen veilig, comfortabel, duurzaam en connectief. Het Montfoortse familiebedrijf is actief voor zakelijke opdrachtgevers in verschillende segmenten, waaronder de utiliteitsbouw, beveiliging & ICT, gebouwbeheer, industriële automatisering, retail en woningbouw. “Bij voorkeur zitten wij zo dicht mogelijk op de eindgebruiker.”

De installatiequote in de bouw stijgt. “Daarbinnen wordt de E-component alsmaar belangrijker”, zegt directeur Wim van den Pol. “Datzelfde geldt voor onze rol. In combinatie met specialistische activiteiten als gebouwbeheer, beveiliging, ICT-netwerken en energiereductie bieden wij een complete dienstverlening. Een groot voordeel bij multidisciplinaire projecten.”

Van den Pol Elektrotechniek

Slimme gebouwen
De specialisten van gebouwbeheer bij Van den Pol ondersteunen steeds meer opdrachtgevers. “Net als hun collega’s van de industriële automatisering. Die doen dat zowel bij nieuwe fabrieken als door het uitbreiden en efficiënter maken van bestaande productielijnen.” Van den Pol is betrokken bij prestigieuze kantoren als FIRST, NoMA House en Hourglass. “Slimme gebouwen waar onderling communicerende apparatuur zorgt voor meer gebruiksgemak en minder energieverbruik. Ook staan wij retailformules terzijde en helpen wij bij het vervangen van bestaande woningen door energiezuinige nieuwbouw.”

Solarpionier
Als familiebedrijf met oog voor de omgeving is de focus op duurzaamheid vanzelfsprekend. “Zowel bij de eigen bedrijfsvoering – met het hoogste niveau van de CO2-Prestatieladder – als door energie-besparing en -opwekking voor klanten.” Van den Pol is pionier op solargebied en heeft twintig jaar ervaring met professionele pv-systemen. Gevolg: een onderscheidende kennisvoorsprong bij aanleg, onderhoud en monitoring. “Opdrachtgevers zijn er zeker van dat hun solarinstallatie veilig is en de beoogde opbrengst blijvend wordt gehaald.”

Beter en efficiënter
Van den Pol is niet alleen de duurzaamste maar ook de slimste E-installateur van Nederland. “Techniek verandert continu en in een steeds hoger tempo. Innovatief vermogen zit in onze genen. Wij blijven zoeken naar mogelijkheden om beter en efficiënter te werken. Nieuwe oplossingen worden pas na bewezen kwaliteit bij opdrachtgevers ingezet.” Opgaven als BENG en de verplichte kantoorverduurzaming benadrukken de noodzaak tot multidisciplinaire samenwerking. “Als je elke wedstrijd een ander team opstelt, word je nooit kampioen. Bij de samenwerking met andere disciplines streven wij daarom naar partnership; niet anders. Zo’n nauwe band is nodig om elkaars werkwijze te doorgronden. Dit leidt tot kortere doorlooptijden, betere kostenbeheersing en tevreden eindklanten.”

Van den Pol Elektrotechniek
‘Trouwe opdrachtgevers kunnen rekenen op onze support’.

Enthousiaste ambassadeurs
In lange klantrelaties komen de kennis en kenmerken van Van den Pol optimaal tot hun recht. “Bij voorkeur zitten wij zo dicht mogelijk op de eindgebruiker. Niet snel een project en weer door, maar blijven zorgen dat de techniek de bedrijfsvoering optimaal ondersteunt. Daartoe moeten we het proces van onze klanten snappen, begrijpen wat zij belangrijk vinden. Uit klantonderzoek blijkt dat opdrachtgevers onze expertise waarderen. Zij vertrouwen Van den Pol de regierol toe. Die handschoen nemen we graag op.” Daarbij hecht het bedrijf aan commitment. “Opdrachtgevers die in de crisisjaren voor ons bleven kiezen, staan nu op nummer 1. Zij kunnen rekenen op onze support.” Van den Pol streeft daarbij niet naar 100% tevreden klanten, maar gaat een stap verder. “Wij willen alleen enthousiaste ambassadeurs. Opdrachtgevers die zo tevreden zijn dat ze ons vaker inzetten en Van den Pol aanbevelen bij anderen.”


Ruim tachtig jaar jong
Net als Stedenbouw kan Van den Pol bogen op een lange historie. Bij de ontwikkeling van dorpsinstallateur tot hightechbedrijf is in ruim tachtig jaar veel veranderd. Gebleven is de nuchtere bedrijfscultuur van aanpakken zonder blabla; betrouwbaar, direct en integer. Van alle tijden is eveneens de lage gemiddelde leeftijd. Van den Pol is een jong bedrijf, ook van geest. De 250 medewerkers krijgen vrijheid en vertrouwen. Er is veel aandacht voor hun ontwikkeling en het opleiden van talent.


Van den Pol Elektrotechniek
Aardvletterweg 14
3417 XL Montfoort 

T  +31 (0)348 47 34 34
info@vandenpol.com
www.vandenpol.com

Tekst en beeld | Van den Pol Elektrotechniek

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Over Van den Pol Elektrotechniek

Stedenbouw partners

ArcelorMittal