Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Voordat er gezaagd kon worden, werden er gaten geboord.

Betonzagen om tot een nieuwe indeling te komen

Geen groot, maar wel een specifiek project. Zo omschrijft Gerard Koobs de werkzaamheden van Kwakkel BV in het oude DYNTES Techpark. Koobs is bedrijfsleider van Kwakkel BV, dat gespecialiseerd is in renovatiesloopwerk, boor- en zaagwerk, frezen, chemische verankeringen, koppensnellen en totaalsloop. Bij dit project ging het niet om het slopen van het gebouw, maar om het zagen van sparingen in de wanden en vloeren. Dit allemaal om tot een nieuwe indeling van het bestaande gebouw en voor het hotel te komen.

Het zagen gebeurt met een watergekoelde diamantzaag.

Het voormalige techpark is gevestigd in het Waterloopbos in Marknesse. Hier werd in het verleden waterloopkundig onderzoek gedaan. Een mooie omgeving, waar mensen kunnen genieten van al het natuurschoon en een perfecte locatie voor een hotel, vindt ook Koobs. “Bouwbedrijf Verwer nodigde ons uit om mee te werken aan de aanpassingen van het gebouw, zodat het geschikt wordt voor een hotel. We hebben sparingen gemaakt in de wanden en vloeren en binnenkort gaan we nog diverse asbestbronnen saneren.”

Dankzij de sparingen krijgt het gebouw een nieuwe indeling geschikt voor een hotel.

Strakke volgorde

Je kunt niet zomaar een betonwand met een draagfunctie weghalen. Dit moet in de juiste volgorde gebeuren en er moet goed gestut en gestempeld worden. Het wand- en vloerzagen gebeurt met een watergekoelde diamantzaag. Strakke lijnen zorgen ervoor dat de wand- en vloerdelen er als blokken uitgehaald kunnen worden. Het is een trillings- en stofarme manier van werken. “Deze manier van werken met dit gereedschap vraagt om vakmanschap”, zegt Koobs. “We zijn begonnen met het boren van gaten, zodat we niet overmaats hoeven te zagen. Je onderbreekt de zaagsnede. Van tevoren kijken we hoe zwaar een blok ongeveer weegt. Deze wordt met takels en bokken uitgenomen en afgevoerd.”

Kwakkel BV werkt regelmatig voor bouwbedrijf Verwer, het is een vaste opdrachtgever. Omdat de medewerkers de expertise van Kwakkel BV inmiddels goed kennen, worden ze regelmatig ingezet en is er een prettige samenwerking.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details