Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Betonstorten met de vloerverwarming aan
De uitvoeringstijd was kort, maar het is een prachtig gebouw geworden.

Betonstorten met de vloerverwarming aan

De uitdagingen van grote hoogtes

Met een oppervlakte van ruim 9.000 m2 is de nieuwbouw van KAVO Parts een bedrijfspand van formaat. Maar dit geldt niet alleen voor de oppervlakte. Het gebouw is ook extreem hoog – 17 m1 – en opvallend luxe uitgevoerd.

KAVO Parts is gespecialiseerd in auto-onderdelen voor de Aziatische automerken. Om de sterke groei van het bedrijf te ondersteunen, werd de opslagcapaciteit flink uitgebreid. Dit gebeurde op bedrijventerrein Apeldoorn Noord II. Met een magazijn van ruim 9.000 m2, 1.200 m2 kantoren en 10 docks is KAVO Parts klaar voor de toekomst.

Een bedrijfspand van formaat.

Krappe bouwtijd

De bouwtijd was krap. Om de bouw binnen de gegeven termijn van zeven maanden te realiseren, draaide bouwbedrijf Aan de Stegge Twello – samen met alle andere bouwpartners – een strakke LEAN-planning in elkaar. Daarnaast durfde zij op de zaken vooruit te lopen. “We kregen net na de bouwvak van 2022 de projectomschrijving”, vertelt Teun Wesselink, technisch projectleider van Aan de Stegge Twello, hierover. “De voorbereidingstijd was dus ook kort. Toen we op 1 november 2022 het contract ondertekenden, hadden we alle grote ruwbouwmaterialen al ingekocht.”

De beste volgorde

De extreme hoogte van het gebouw – 17 m1 – zorgde voor bijzondere omstandigheden. Hierdoor was het geen optie om bouwmaterialen met een heftruck naar boven te brengen. Alle afbouwmaterialen moesten met behulp van de tijdelijke bouwlift en verreikers naar boven worden getransporteerd. “Een tijdrovende aangelegenheid en files bij de bouwlift”, vat Wesselink samen. “Tijdens de dagstart bepaalden we wat voor die dag de beste volgorde was.”

Met een magazijn van ruim 9.000 m2 werd de opslagcapaciteit flink uitgebreid.

Storten met vloerverwarming

De grote hoogte vereiste tevens een supervlakke vloer. Deze werd gerealiseerd door een specialist, maar ook zij had geen tijd om te wachten op gunstiger weersomstandigheden en met de lage, winterse temperaturen van dat moment liep zij een behoorlijk risico dat de betonvloer niet op de gewenste manier zou uitharden. Wesselink: “Dat hebben we opgelost door de vloerverwarming aan te zetten! Enig speurwerk op het internet wees uit dat het in koude landen heel gebruikelijk is om op deze manier de temperatuur tijdens de stort te regelen. Voor ons was het weliswaar de eerste keer.”

Luxe uitstraling

Inmiddels is KAVO Parts ingetrokken in haar nieuwe onderkomen. Luxe afbouwmaterialen bieden de medewerkers een fijne, comfortabele werkomgeving. De gevel is afgewerkt met houten lamellen, afgewisseld met balkons. De aanwezige sprinklertank is fraai weggewerkt in een ronde hoek, waardoor deze zo dicht mogelijk tegen de gevel kon worden geplaatst en minimaal vloeroppervlak innam. “We hebben de omtrek hiervan reeds tijdens de ruwbouwfase gestort, zodat de sprinklerinstallateur tijdig kon beginnen. De uitvoeringstijd was kort, maar dit heeft geen impact gehad op het eindresultaat. Het is een prachtig gebouw geworden.”

Bouwinfo
  • Opdrachtgever KAVO Parts, Apeldoorn
  • Architect Architecten_Lab, Deventer
  • Constructeur JVZ Ingenieurs, Deventer
  • Installaties Batenburg Installatietechniek, Twello
  • Sprinklerinstallatie Hamer, Apeldoorn
  • Bouwperiode november 2022 – juni 2023

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details