Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Besix Nederland. Medewerker centraal

acr8843776910272-1546417

15 juli 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het Besix-huis in Dordrecht is op 7 juli geopend. Deze multidisci-plinaire bouwer koos bij de architectenselectie voor de nieuwbouw van het hoofdkantoor Nederland voor RoosRos Architecten.

Het gebouw heeft een stoere en in het beeld springende constructie en een enorm overstek bij de entree. Grote vakwerkliggers zijn de dragers van het ontwerp en verbeelden de civiele tak van Besix. Besix’ missie is excelleren in het creëren van duurzame oplossingen voor een betere wereld. De invulling en inrichting van het nieuwe kan-toor ligt daarmee in lijn. Een vrij indeelbaar generiek kader – bestaande uit de vier vakwerkspanten met daartus-sen lege vloervelden – vormt de basis.

Besix-huis

Projectleider Bert Bakker van Besix-NL over het ontwerp. “De identiteit van Besix komt er goed tot uiting. De hel-dere zichtbare constructie visualiseert de civiele tak van Besix, terwijl de glazen gevel verwijst naar de complexe hoogbouw, waar Besix veel in werkt. De imposante gevel met zijn grote luifel vormt een link naar de opvallende gebouwen die Besix bouwt.”

Well-being
Het Besix-huis is heeft een oppervlakte van circa 1.800 m2 en biedt ruimte voor circa 80 medewerkers. Centraal in het ontwerp staat het welbevinden van de medewerkers en bezoekers. Een gebouw dat bijdraagt aan de gezondheid en beleving van de werknemers well-being is een belangrijke drager van het concept. In het hart van het kantoor is er een open, transparant atrium met noord licht en levend groen op de wanden en in borders die van binnen naar buiten doorlopen.

Alle functies ontmoeten elkaar daar in een lichte context rond een in het oog springende trappenpartij. De primaire functies bevinden zich op één etage op de eerste verdieping. Korte lijnen, samenwerking en ontmoet-ing worden hierdoor bevorderd. Het kantoor stimuleert flexibel werken met een diversiteit aan werkplekken: groot- of kleinschalig, staand of zittend, gericht op concentratie of juist ontmoeting. Het ontwerp is ontworpen in co-creatie met Sprank Interieurprojecten.

Besix-huis

Smart-building
Het Besix-huis is gasloos en kent veel energiebesparen-de en -opwekkende maatregelen. Daarnaast is het een echt smart gebouw. Daarvoor meten sensoren constant het licht, de lucht en de temperatuur en de aanwezig-heid van mensen. Achter de schermen gebeurt er nog veel meer. Zonnepanelen, warmtepompen en ener-gieopslag worden slim aangestuurd door de sensordata te koppelen aan de weersvoorspelling en aan vraag en aanbod op het elektriciteitsnet. Het gebouw weet zelf wanneer er energie wordt gebruikt, hoeveel energie er wordt gebruikt en kan daar op anticiperen. Ook beheer en onderhoud zijn gekoppeld aan het smart systeem.

Directeur Jeroen Philtjens Besix-NL; “We zijn heel fier op de ruimte en het licht.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details