Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Beschermen, herstellen en upgraden van bestaande houten kozijnen

Beschermen, herstellen en upgraden van bestaande houten kozijnen

Het innovatieve DTS REFLEX geeft bestaande houten kozijnen een beter, langer en onbezorgd leven. Onder het motto ‘behoud het goede, vervang het slechte’ worden heel doeltreffend en kostenefficiënt de zwakke delen beschermd of vervangen door weersbestendige materialen. Ook is het mogelijk om bestaande kozijnen te upgraden. Denk daarbij aan het levensloopbestendig maken van toegangen of het geschikt maken van bestaande kozijnen voor tripleglas of draaikiepramen.

GOEDKOPER DAN VERVANGEN

De ontmoedigende aanblik van rotte plekken is maar al te vaak aanleiding voor het besluit tot volledige vernieuwing van kozijnen. Dat is echter een dure en omslachtige oplossing, die met DTS REFLEX tot het verleden behoort. Kozijnen krijgen een beter, langer en onbezorgd leven dankzij superieure materiaaleigenschappen en verwerkingstechnieken.

Onderzoek door onder meer bureau Dijkstra (‘Kozijnrenovatie versus vervanging’ in Technisch Gebouwbeheer, oktober 2012) heeft aangetoond dat handhaving van het bestaande houten kozijn óók op termijn het voordeligst is. Met onze oplossingen is zelfs sprake van dubbele winst omdat het de zwakke plekken extra robuust maakt.

Links en rechts: levensduur kozijn hangt af van onderhoud meest kwetsbare delen.

 

VERLENGING VAN HET ONDERHOUDSINTERVAL

Duurzaam beheer en onderhoud leveren meer op met aandacht voor de benodigde kwaliteit in materialen, detaillering en uitvoering. De periode tussen de onderhoudsbeurten van houten kozijnen wordt bepaald door de meest kwetsbare delen, liggende vlakken en verbindingen. Optimalisatie van het bestaande betekent een verlenging van het onderhoudsinterval én de levensduur. Dat leidt meteen tot besparingen op materialen en arbeid. Het vergroot ook de bewonerstevredenheid, omdat bewoners minder overlast hebben van onderhoudswerk.

TOT 50% BESPARING OP DE ONDERHOUDSKOSTEN

Voor vastgoedbeheerders is periodiek onderhoud een forse kostenpost, waarin gevelwerk het grootste aandeel heeft. Het onderhoudsexpertisecentrum AHA-Adviseurs berekende de financiële effecten van de verlengde onderhoudscycli door de inzet van DTS REFLEX neuslatten. Over exploitatieperiodes van 30 en 50 jaar levert dit een besparing op van 40 procent voor meranti kozijnen en ruim 50 procent van de onderhoudskosten voor vuren kozijnen.

BEPERK BEWONDERSOVERLAST

Voor iedere vorm van degradatie is er een passende oplossing. Dankzij deze efficiënte en doelgerichte aanpak kan in veel gevallen de beglazing blijven zitten en blijft zelfs de binnenafwerking volledig intact. Hiermee wordt tevens de bewonersoverlast tot een minimum beperkt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details