Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bernadottelaan, Haarlem | Vraaggestuurd ventileren per appartement

Bernadottelaan, Haarlem | Vraaggestuurd ventileren per appartement

Bij het onderhoud van de 201 flats aan de Bernadottelaan wordt een door Velu speciaal op maat gemaakte renovatiekit gebruikt, in combinatie met het unieke ventilatiesysteem OxyGreen Collectief. Dit systeem maakt individueel vraaggestuurd ventileren per appartement in de gestapelde bouw mogelijk.

Velu (onderdeel van de Nijburg Industry Group) biedt sinds 1988 innovatieve oplossingen die nauw aansluiten op de steeds hogere eisen die worden gesteld aan ventilatie en een goed binnenklimaat in woningbouw en utiliteit. “Als Velu hebben wij diverse oplossingen in ons programma waarmee energiezuinige en comfortabele ventilatiesystemen gecreëerd kunnen worden”, zegt Michel Luesink, manager Sales & Business Development bij Velu. “De uitvoering kan per project verschillen, dus het is van belang om goed te kijken naar de beste configuratie. Zodat een zo universeel mogelijke oplossing wordt aangedragen. Vervolgens wordt er altijd een proefversie gemaakt voordat deze definitief in productie gaat.”

Velu is bij het project Bernadottelaan in het voortraject al betrokken door HMB-W techniek, een onderdeel van Hemubo. Luesink: “Hoe eerder we bij het project worden betrokken, hoe fijner we dit vinden. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat de ambities van de opdrachtgever worden behaald.” Bij dit project is een op maat gemaakte renovatiekit geleverd. Die bestaat uit een box met afneembaar deksel, waarin alle componenten zijn verwerkt: de regelklep, een eventueel extra afzuigpunt voor de wasemkap en ruimte voor de in de brandscheiding gemonteerde brandklep. “Alle onderdelen van het ventilatiesysteem zijn geprefabriceerd in een nette omkasting met inspectieluik. Dit doen we in onze eigen fabriek in Sappemeer.” Voor de installateur heeft dit voordelen, aangezien men per woning een compleet afgewerkte unit geleverd krijgt. Zodoende kan er efficiënter gewerkt worden in de uitvoering. Er is dan geen extra afwerking meer nodig in de woning, wat zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing. Luesink: “Van tevoren wordt de planning besproken met de projectleider zodat er altijd voldoende sets aanwezig zijn en men goed kan doorwerken. Dankzij het afneembare deksel zijn de componenten altijd toegankelijk voor service en onderhoud.”

Omdat de woningen vaak in bewoonde staat worden gerenoveerd, hebben de bewoners minder overlast aangezien ze minder mensen over de vloer krijgen en men sneller klaar is.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details