Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Bent u KOMO-gecertificeerd? 

illustratie-komo-kopieren

18 september 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Dan staat u onder de nieuwe bouwwetgeving helemaal vooraan

Onder de nieuwe bouwwetgeving zijn bouwers verantwoordelijk en aansprakelijk. Alles draait om aantoonbare kwaliteit. En om het bewijs dat goed werk is verricht. Hoe doet u dat? Om te beginnen door te bouwen met producten en bouwprocessen waarvan de kwaliteit onomstotelijk vaststaat. Zoals producten en bouwprocessen met een KOMO-keurmerk.

Met de komst van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) die per 1 januari 2021 geldt, staan producten en bouwprocessen met het KOMO-keurmerk volop in de belangstelling. Want kwaliteit is pas aantoonbaar kwaliteit als die objectief is getoetst – en vervolgens zwart op wit is vastgelegd. Daarmee levert u een aantoonbare bijdrage aan betere bouwkwaliteit.

Voldoen aan alle eisen

Alles met het KOMO-keurmerk voldoet aan alle wettelijke, private en projecteisen. Daar zien onafhankelijke deskundigen op toe. Daarom is te voorzien dat de vraag naar bouwproducten en bouwprocessen met KOMO onder de nieuwe wetgeving behoorlijk toeneemt. Dat is immers in ieders belang, zeker ook in het belang van bouwbedrijven. Want met een aansprakelijkheidsperiode van maar liefst 20 jaar is kiezen voor KOMO-kwaliteit nu nog meer wat het altijd al was: heel verstandig.

Bent u al KOMO-gecertificeerd?

Zijn uw producten en/of bouwprocessen al KOMO-gecertificeerd? Zo ja, dan staat u onder de nieuwe bouwwetgeving helemaal vooraan. Bent u nog niet KOMO-gecertificeerd? Dan nodigt KOMO u graag uit voor de mogelijkheid om uw product of proces te laten certificeren voor het KOMO-keurmerk. In dat geval investeert u in een sterke concurrentiepositie en in nieuwe marktkansen. Een investering die zichzelf al
snel terugverdient. Alles in en rond de bouw & infra kan een KOMO-certificaat krijgen (ook diensten en managementsystemen) – en zich daarmee definitief onderscheiden van concurrerende producten en processen die geen geborgde kwaliteit bieden.

KOMO helpt u graag verder

Wilt u een product of proces laten certificeren? Kijk op www.komo.nl/wilt-u-certificeren/ voor alle informatie. Hier vindt u ook de licentienemers van KOMO. Dat zijn certificatie-instellingen die door de Raad voor Accreditatie zijn geaccrediteerd en die een licentieovereenkomst met KOMO zijn aangegaan. De certificatie-instellingen zijn onder andere verantwoordelijk voor het certificeren. Maar u kunt KOMO natuurlijk ook bellen op 085 – 486 24 20.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details