Leidsche Rijn
01:50
30-11-2018

B@ducated, Leidsche Rijn

Wonen in een bijenkorf

Middenin Leidsche Rijn realiseert De Vries en Verburg Bouw B.V. uit Stolwijk het project B@ducated, een wooncomplex met 250 micro-appartementen voor studenten en young professionals. Voor deze ‘bezige bijen’ voorziet dit goudkleurige gebouw, met gevels in honingraatmotief, in een dynamische en inspirerende woonomgeving.

B@ducated is, net als het naastgelegen appartementencomplex Reykjavik, een ontwikkeling van Sustay. “Begin 2017 kwamen wij bij Sustay in beeld voor de realisatie van beide gebouwen”, vertelt projectleider Rick Schakel van De Vries en Verburg Bouw. “Enkele maanden later startten we beide projecten op; Reykjavik eerst, op de voet gevolgd door B@ducated.” De

Tekst: Patricia van der Beek
Beeld: De Vries en Verburg Bouw B.V
Projectinfo

Slim, snel en goed
De elektrotechniek in B@ducated wordt verzorgd door Van den Pol. De Montfoortse specialist realiseert de elektrotechnische, communicatie- en  brandmeldinstallatie plus infrastructuur voor het camerasysteem. 

“En met de aanleg van LED-verlichting en bijna honderd zonnepanelen dragen wij substantieel bij aan het duurzame karakter”, zegt projectleider Theo Severs. In B@ducated komt een kantoor van Camelot, verhuurder van de studentenwoningen. “Daar realiseren wij de E-, data- en inbraakinstallatie.” Ook in het naastgelegen appartementencomplex is Van den Pol actief. De bouw hiervan loopt parallel met B@ducated.

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen? “De beperkte ruimte op de bouwplaats en het hoge tempo, met wekelijks 15 wooneenheden. Om de gewenste kwaliteit en snelheid te realiseren, is onze ervaring met grootschalige studentenhuisvesting zeker een voordeel.” Van den Pol was eerder onder meer betrokken bij projecten in Amsterdam en Vaals. “Actuele voorbeelden zijn studentencomplexen in Utrecht en opnieuw Amsterdam, waar we 955 units slim, snel en goed van techniek voorzien.”

Stedenbouw partners

Parkeergarage P3W-installaties