W-installaties
00:57
30-11-2018

B@ducated, Leidsche Rijn | ‘Jonge doelgroep vereist specifieke benadering’

W-installaties B@ducated

In opdracht van De Vries en Verburg Bouw B.V. realiseert Klimaatservice Holland B.V. de werktuigbouwkundige installaties voor project B@ducated in Leidsche Rijn. Net als in het naastgelegen appartementencomplex Reykjavik, ook een project van De Vries en Verburg, installeert Klimaatservice Holland er de verwarming, ventilatie en het sanitair.

“De installaties van B@ducated zijn anders dan die van Reykjavik”, vertelt projectleider Kees Pille van Klimaatservice Holland. “De aansluiting voor stadsverwarming bijvoorbeeld. Eneco biedt deze niet aan tot in de woningen, maar tot een centraal punt op de begane grond. Van daaruit maken wij de installaties tot in de appartementen, inclusief warmte-units voor de warmwatervoorziening.” Jan Nederveen, directeur Nieuwbouw bij Klimaatservice Holland, voegt toe: “B@ducated richt zich op jongeren. Dat vereist een specifieke benadering. Een deel van de installaties bevindt zich bijvoorbeeld buiten de appartementen. Zo hoeven we bij wisselingen niet steeds in de woningen.”

Ventilatie en sanitair
De ventilatie in de 250 appartementen van B@ducated wordt collectief geregeld via drukgeregelde dakventilatoren. Op dit ventilatiesysteem kunnen bewoners relatief weinig invloed uitoefenen. Plakt een bewoner bijvoorbeeld in zijn appartement de ventilatie af, dan hebben andere bewoners daar geen last van. Over het sanitair zegt Pille: “De kwaliteit is verrassend hoog. Onder meer de kranen en de douchewand hebben een luxe uitstraling.”

Respect voor elkaars werk
De planning voor B@ducated is strak. Klimaatservice Holland moet in korte tijd een grote hoeveelheid appartementen gereed krijgen. “Dat lukt ook”, zegt Nederveen. “Onze intensieve samenwerking met De Vries en Verburg en de andere partijen draagt hier grotendeels aan bij. We weten wat we aan elkaar hebben. En met respect voor elkaars werk kijkt iedereen verder dan zijn eigen taken. Daar wordt het werk in zijn totaliteit beter van.”   

Tekst: Patricia van der Beek
Beeld: De Vries en Verburg Bouw B.V

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

Leidsche RijnBresc