Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Bataviahaven Lelystad: Totaalpakket voor deurintercom en toegangscontrole
De appartementen zijn voorzien van alle luxe en comfort. De deurintercom- en toegangscontrolesystemen van Vercoma sluiten hier perfect op aan.

Bataviahaven Lelystad: Totaalpakket voor deurintercom en toegangscontrole

Lelystad richt zich steeds meer naar het water. Een mooi voorbeeld hiervan is Bataviahaven: een ambitieus nieuwbouwplan met diverse woonblokken, pal aan de jachthaven. Net voor de zomer is een markant appartementengebouw van negen verdiepingen opgeleverd, met 42 huur- en 36 koopappartementen. In de plint zijn commerciële ruimtes ingericht. Het ontwerp voor de nieuwbouw is geïnspireerd op de Amsterdamse pakhuizen uit de Gouden Eeuw. De appartementen zijn voorzien van alle luxe en comfort. De deurintercom- en toegangscontrolesystemen van Vercoma Communicatie Systemen B.V. sluiten hier perfect op aan.

De nieuwbouw met zijn kenmerkende torens is gerealiseerd door Van Wijnen. Breman Hasselt was verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige installaties, terwijl Lodema Elektrotechniek uit Leeuwarden de aanleg van de elektrotechnische installaties en zwakstroomtechnieken verzorgde. “Wij hebben een jarenlange relatie met Lodema”, vertelt Paula Helsloot-Mone, Teamleider Verkoop Binnendienst bij Vercoma. “Ook in dit project zijn we al in een heel vroeg stadium betrokken. In eerste instantie zouden we sec de deurintercomsystemen leveren, maar al gauw kwam hier de toegangscontrole bij. Naast de hoofdentree moesten bijvoorbeeld ook de toegangsdeuren naar de bergingen en de parkeergarage worden meegenomen in het toegangscontrolesysteem. Bovendien moest het systeem eenvoudig en realtime mutatie- en sleutelbeheer mogelijk maken. Samen met Lodema en op basis van deze uitgangspunten hebben we het best passende systeem geselecteerd.” Het deur-­intercomsysteem moest vooral een eenvoudige en snelle installatie borgen. Bovendien golden specifieke esthetische wensen. “Groosman Architecten heeft een gebouw ontworpen met een ‘gouden entree’. Hier sluiten wij op aan met een goudkleurig in plaats van RVS code-scrollpaneel. Aan de buitenkant is juist gekozen voor een zwarte afwerking, die perfect opgaat in de esthetiek van de gevel.”

Met de deurintercom- en toegangscontrolesystemen voor Bataviahaven Lelystad levert Vercoma een totaalpakket, waarin zelfs de internetvoorzieningen zijn meegenomen.

Toegangscontrolesysteem over IP

Voor de toegangscontrole in het appartementengebouw heeft Vercoma haar iP-Opener systeem geleverd; een zeer krachtig toegangscontrolesysteem over IP dat speciaal ontwikkeld is voor middelgrote tot grote gebouwen. “Hart van het iP-Opener systeem is het cloud-based softwareprogramma iP-Opener Manager, dat een optimale flexibiliteit én veiligheid garandeert”, aldus Helsloot-Mone. “Zonder dure licentie- of abonnementskosten. Het systeem is intelligent in te richten en intuïtief in gebruik. Mutaties kunnen realtime ingevoerd en aangepast worden. Lokaal, maar ook op afstand. Een internetverbinding is hiervoor voldoende. Bovendien kan het modulaire systeem op elk moment uitgebreid worden. Zowel qua mogelijkheden als qua aantal aansluitingen. Hierdoor is het systeem op voorhand toekomstbestendig.”

Eenvoudig en razendsnel te installeren

Als deurcommunicatiesysteem heeft Vercoma het 2-draads GTwin systeem geadviseerd en geleverd. “Ook dit systeem is zeer krachtig, heeft de capaciteit om lange afstanden te overbruggen en kan een groot aantal aansluitingen aan”, aldus Helsloot-Mone. “Bovendien is GTwin eenvoudig en razendsnel te installeren, waarmee we tegemoetkomen aan een belangrijke wens in de markt. Voor dit project was bovendien een code-scrollpaneel voorgeschreven. Hierin kunnen namelijk eenvoudig namen en andere gegevens worden aangepast, zonder dat de gebouwbeheerder ter plaatse hoeft te gaan. Waar de entree binnen en buiten is voorzien van een Nexa Inox inbouw-spreekluisterpaneel in goud en zwart, zijn in de huur- en koopwoningen TEKNA-S GTwin kleurenmonitoren met hoorn toegepast.”

Volledig ontzorgd

“Met de deurintercom- en toegangscontrolesystemen voor Bataviahaven Lelystad leveren wij een totaalpakket, waarin zelfs de internetvoorzieningen zijn meegenomen”, benadrukt Helsloot-Mone. “Naar wens kunnen wij bovendien het onderhoud en de mutaties uit handen nemen, waarmee installateurs, opdrachtgevers én eindgebruikers volledig worden ontzorgd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details