Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Balkon- en schuifwandsystemen op maat van de markt

Balkon- en schuifwandsystemen op maat van de markt

Opdrachtgevers in de bouw vragen steeds vaker co-makerschap van bouwpartners, in ontwikkeling en engineering. Bij Solarlux, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van vouwwanden, serres, tuinkamers, balkonbeglazing en schuifsystemen is maatwerk altijd standaard, zegt accountmanager André Jansen. “Wij zijn een systeemhuis dat alles regelt, van R&D tot montage. Maatvoering, materialisering en montagewijze worden op de wensen van de klant en zijn partners afgestemd.” 

De organisatie van Solarlux Nederland is volledig gericht op de gebruiker, of dat nu een ontwikkelaar, architect, woningcorporatie, aannemer of particulier is, zegt Jansen. “Hun wensen en eisen zijn altijd het uitgangspunt. Onze fabriek in Duitsland, die slechts een uur over de grens staat in Melle bij Osnabrück, kan op maat produceren. Wat de balkonsystemen betreft zelfs modulair indien gewenst, zoals bij de Piazzaflat in Gorinchem. In dit geval is de balkonbeglazing onderdeel van de ’tweede gevelhuid’, die in zijn geheel voor een groot deel van de reductie in energieverbruik staat. In Ulft bouwden wij bijvoorbeeld een zestigtal serres die een grote bijdrage leveren aan het passiefhuis-concept van de opdrachtgevende woningcorporatie. De op het zuiden gerichte, ongeïsoleerde serres vormen in deze een thermische buffer. In alle gevallen verzorgen wij zelf de montage. Hiermee leveren wij niet alleen een bijdrage aan de gebruikerswensen, maar ontzorgen wij ook de aannemer.”

Balkonbeglazing

Serres project Ulft. (Beeld: Thea van den Heuvel)


Oplossingen voor hoogbouw
Opdrachtgevers en architecten gaan steeds meer direct naar de productoplossing die zij zelf wensen, en komen als zodanig bij Solarlux terecht. “Het balkonsysteem SL 25 is op maat te produceren en uit te voeren in volglas of met een aluminium frame. Het schuifsysteem SL 23 is dankzij de glasdikte tot 17 mm prima toepasbaar voor hoogbouw met extra windbelasting.” Door de toename van het bouwvolume in Nederland worden prefab montage en snelheid van bouwen steeds belangrijker. “Steeds vaker worden wij gevraagd naar systemen met een volledige verdiepingshoogte of een robuustere uitvoering van hetzelfde concept.” Dat doet Solarlux met een eigen R&D in Duitsland die volledig vraaggestuurd kan opereren. “Voor de bijzondere hoogbouwappartementen van The George en Valley aan de Zuidas ontwikkelden wij unieke vouwwandconcepten, met een zeer hoge wind- en waterdichtheid. Voor de luxe huurappartementen van Boston in Amsterdam hebben wij een montage-oplossing bedacht die voor de aannemer een veelvoud opleverde van het bedrag aan meerkosten. Wij leveren als ontwikkelend specialist graag een bijdrage aan de innovatie van de gehele bouwkolom.”

Balkonbeglazing

Modulaire balkonbeglazing Piazzaflat Gorinchem (Beeld: Emile Willems)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details