Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Utiliteitsbouw

Bakkerij Heerschap, Nederweert | Topprestaties standaard bij voedselveilig bouwen

Nadat aannemer Dierckx klaar was met het casco van de bakkerij, konden de medewerkers van Roma isolatiesystemen starten met de...

heerschap-4-kopieren

9 maart 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Nadat aannemer Dierckx klaar was met het casco van de bakkerij, konden de medewerkers van Roma isolatiesystemen starten met de inbouw van alle ruimten, met uitzondering van het kantoorgedeelte. Voor het grootste deel van de nieuwbouw gelden immers de regels van voedselveilig bouwen in geconditioneerde ruimten, en daarin ligt ook de expertise van Roma. Zeker als de opdrachtgever het beste van het beste verlangt.

“Roma staat misschien vooral bekend om de isolatiebouwoplossingen zoals koel- en vriescellen, maar als je onze deuren- en panelenseries bekijkt en de manier waarop alles wordt afgewerkt, dan zijn wij evengoed specialist in voedselveilig bouwen”, begint Bart Hultermans, bouwkundig verkoopadviseur bij Roma isolatiesystemen. “Je zult bij de bakkerij van Heerschap nergens bevestigingsmiddelen zien. Alles is rvs afgelast en heeft ronde of schuine hoeken. Bovendien zijn de materialen eenvoudig te reinigen. Alles is honderd procent doordacht en uitgewerkt, om een optimale reinigbaarheid te borgen.”

In totaal leverde en monteerde Roma 5.600 m² sandwichpanelenwerk en ongeveer 40 deuren en ramen. Hultermans: “Het meeste paneelwerk in de bakkerij is voorzien van een sterke beschermlaag van 150 micrometer dikke levensmiddelenfolie, waarbij alle hoeken blind zijn afgewerkt met klikprofielen. Ons sterke punt is dat onze deurlijnen hier zodanig goed op aansluiten, dat je topkwaliteit krijgt op het gebied van voedselveilig bouwen. Het gaat in dit geval om pendeldeuren, schuifdeuren, 60 minuten brandwerende deuren, ramen en snelloop roldeuren. Maar met kwalitatieve isolatiebouwmaterialen alleen ben je er nog niet. Daarom monteren we alles zelf, met doordachte details, met een volledig dampdichte en energiezuinige isolatiebouw als resultaat.”

Opdrachtgever Heerschap legde de lat hoog bij het ontwerp en de bouw van de nieuwe bakkerij. Hultermans: “Dat is bij ons de standaard.” De bakkerij is inmiddels officieel geopend en de eerste broodjes en vlaaien rollen alweer uit de ambachtelijke bakkerij. “We hebben het beste van twee werelden. De combinatie van puur natuur, authentiek en ambachtelijk met de modernste technieken zorgt ervoor dat wij de lekkerste producten kunnen maken”, aldus opdrachtgever Stan Heerschap in de media.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%