foto-onbewerkt-1-kopieren

De uitbreiding staat pal naast de bestaande fabriek.

01:38
29-05-2020

BACU verdubbelt vloeroppervlak

Ruimte maken voor dagvers gebak

Met een gloednieuw pand van 15.000 m² verdubbelt Bakkerij BACU in Uden in één keer het vloeroppervlak op bedrijventerrein Loopkant-Liessent. De uitbreiding wordt geheel gebruikt voor de productie van dagvers gebak. Zo kan BACU de bestaande fabriek, die pal tegen de nieuwbouw aan staat, geheel inzetten voor brood.

BACU levert dagvers brood voor 120 Jumbo-winkels en gebak voor alle Jumbo-winkels in Nederland. Het familiebedrijf heeft flinke groeiambities, met name op het gebied van dagvers banket en in grondstoffen en halffabricaten. De Bevers Aldenhuijsen Combinatie Uden (BACU) is opgericht in 1963 en inmiddels staat de vierde generatie Aldenhuijsen aan het roer van het bedrijf.

Bouwteamverband

Bouwbedrijf Van de Ven was hoofdaannemer van de nieuwbouw aan de Liessentstraat. Projectleider Mark Hamers: “In januari 2019 zijn we begonnen met de fundering, net voor de kerst hebben we het project bouwkundig opgeleverd. Na het plaatsen en inregelen van de gebouw- en procesinstallaties vond in maart de eindoplevering plaats. We hebben de nieuwbouw ontwikkeld en in bouwteamverband gerealiseerd, waarbij we ook verantwoordelijk waren voor alle installatiewerkzaamheden.”

bacu-2-kopieren

Productieruimte voor nat banket.

 

Goudkleurige lamellen

Het gebouw heeft twee lagen van 7.200 m² voor logistiek, productie, kantoren en personeelsruimten en een tweede verdieping van 1.000 m² waar de meeste technische installaties staan. Het geheel is gefundeerd op staal. Hamers: “Grondverbetering bleek na onderzoek niet nodig. De begane grondvloer is een rondom geïsoleerde, 15 cm dikke betonvloer. Daarop hebben we een casco gemaakt met een staalconstructie, kanaalplaatvloeren en geïsoleerde sandwichpanelen als de gevels.

Bij de kantoren en verblijfsruimten voor personeel is de gevel opengewerkt met vliesgevelstroken. Architect Bureau Pepers heeft daar accenten aangebracht in de vorm van goudkleurige horizontale aluminium lamellen. De nieuwbouw is vooral een productielocatie met weinig kantoren. Wel zijn op de eerste verdieping een grote kantine en kleedruimtes met douches en wc’s gerealiseerd.”

bacu-3-kopieren

Vier docks voor de expeditie.

 

Nat en droog banket

Op de begane grond bevinden zich de grote productieruimtes voor nat banket en droog banket, de koelcellen en ruimtes voor de opslag van grondstoffen, halffabricaten en gereed product en alle logistieke functies. Op de verdieping is de inpak/appeltaartlijn opgesteld, evenals de technische installaties voor de banketproductie een verdieping lager. Een belangrijk deel van de eerste verdieping staat nog leeg en is bedoeld om de toekomstige groei te kunnen accommoderen. Hamers: “Het hele gebouw is uitgevoerd met een sprinklerinstallatie. BACU wilde graag grote, open ruimtes dus er is nauwelijks gecompartimenteerd.”

Hoge eisen

De nieuwbouw van BACU is volledig afgebouwd conform de hoge eisen die gelden in de vlees-, vis- en zuivelindustrie. Hamers: “De betonvloeren zijn afgewerkt met afschotlagen in de categorieën high, medium en low care. Wanden en plafonds van productieruimtes en koelcellen zijn opgetrokken uit vlakke sandwichpanelen, deuren zijn van rvs en kunststof. Uiteraard is alles goed schoon te houden, we laten niets aan het toeval over. Wat dit betreft zijn dit soort complexe foodprojecten op ons lijf geschreven.”   

Tekst | Tjerk van Duinen Beeld | Bouwbedrijf Van de Ven

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Projectinfo

Geen energie verspillen

Een grote bakkerij als de nieuwe productiefaciliteit van BACU produceert veel warmte. Voor Guus Verbrugge, mede-eigenaar van Verbrugge Koeltechniek uit Boekel, was er voldoende aanleiding om daar iets mee te doen.

“Samen met BACU, Bouwbedrijf Van de Ven en co-installateur Heesmans hebben we gekeken hoe we het gebouw en proces energetisch zo konden opzetten, dat er zo min mogelijk energie wordt verspild. Daartoe hebben we een systeem ontwikkeld op basis van bestaande technieken. Het is gebaseerd op warmtewisselaars en warmtebuffers, tanks met gelaagde zones die bovenin warm en onderin koud zijn. De warme zone wordt gevoed met de warmte die de koelinstallaties opwekken. Meer productie betekent meer koelvraag en dus meer warmte. Vaak wordt de volledige warmte nog via een condensor/gaskoeler op het dak afgevoerd, maar nu vangen plaatwisselaars deze warmte af. Je voegt dus continu warmte toe aan de tanks. Vanuit deze buffers kan warm water worden ingezet voor de ruimteverwarming of bijvoorbeeld om proceswater voor te verwarmen van 10°C tot 45°C.”

De koelcellen worden gekoeld door verdampers, op basis van directe expansie met CO2. Op deze installatie is ook ‘heat reclaim’ (warmteterugwinning) toegepast. Datzelfde geldt voor de bestaande centrale koel- en vriesinstallatie van de aangrenzende bakkerij. Door zogeheten Aquatherm Blue Pipe transportleidingen is ook dit systeem gekoppeld aan de totale warmteterugwinning. Verbrugge: “Het koele water uit de buffers wordt in de zomer rondgepompt naar de luchtbehandeling om te koelen. Als het buiten koel genoeg is, worden binnenruimtes gekoeld met buitenlucht. Bufferwater wordt ook toegepast voor de koeltunnel, waar BACU chocolade laat stollen. Voorheen ging dat deels handmatig. Nu gaat de chocolade door de koeltunnel, wordt meteen ingepakt en kan op transport, wat veel tijdwinst oplevert.”

Verbrugge Koeltechniek installeerde voor BACU de klimaatbeheersing en luchtverversing voor de productieruimtes, de spoelkeuken en de koelcellen, inclusief het leiding- en kanaalwerk en de luchtbehandelingskasten op het dak.


Elektrotechniek in bouwteamverband

Voor de E-installaties van de nieuwe bakkerij van BACU was Kanters Elektro gevraagd om deel uit te maken van het bouwteam. Directeur Maarten Kanters: “Samen met opdrachtgever, aannemer, W-installateur en experts van onder meer koeltechniek en brandbeveiliging hebben we samengewerkt aan het ontwerp, de engineering en de bouw.”

“Bij de start van de bouw zijn we begonnen met een basisinstallatie, die gaandeweg steeds verder is uitgewerkt tot een specifieke installatie voor de huisvesting en het productieproces. Voor de procesinstallaties hebben we alleen de elektrotechnische voorzieningen voor de voedingen aangelegd. Onze hoofdtaak waren de gebouwgebonden installaties. Dat begint bij de hoofdinfrastructuur: de hoofdverdeelkast, de onderverdeelinrichtingen en het noodstroomaggregaat. Daarnaast is overal LED-verlichting gemonteerd, op relevante plaatsen geschakeld met aanwezigheidssensoren. Andere programmaonderdelen waren het datanetwerk, de bekabeling van de toegangscontrole, de multimediaoplossingen in de kantoren, de geluidsinstallatie in de productiefaciliteiten en kantoren en de laadpalen en oplaadpunten voor auto’s en fietsen. Een bijzonder aspect bij dit project is de technische zolder. Dit is een soort tussenverdieping onder de verdiepingsvloer waarop bijna de gehele elektrische installatie is opgebouwd. Hier staan de meeste onderverdeelkasten en bevinden zich de spanningsrails.”

Kanters sterkste punt? “Flexibiliteit. Dat is essentieel voor het werken in een bouwteam. Jezelf opstellen en profileren als partner en samen van een project het beste maken.”

Stedenbouw partners

Bouwinfo

Opdrachtgever B.A.C. Onroerend Goed BV, Uden

Architect Bureau Pepers, Helmond

Constructeur Adviesbureau Van der Zanden, Helmond

Hoofdaannemer Bouwbedrijf van de Ven, Veghel

Koelwanden,
plafonds en deuren
Roma Nederland BV, Raamsdonksveer

Koelinstallaties Verbrugge Koeltechniek, Boekel

W-installaties Heesmans Installatietechniek, Helmond

E-installatie Kanters Elektra, Erp

Procesinstallatie BVT, Oss

Bruto vloeroppervlakte 15.400 m²

Bouwtijd januari 2019 – december 2019

mg_5410-kopierenstadstuin-7-kopieren