Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
BACU verdubbelt vloeroppervlak

BACU verdubbelt vloeroppervlak

Ruimte maken voor dagvers gebak

Met een gloednieuw pand van 15.000 m² verdubbelt Bakkerij BACU in Uden in één keer het vloeroppervlak op bedrijventerrein Loopkant-Liessent. De uitbreiding wordt geheel gebruikt voor de productie van dagvers gebak. Zo kan BACU de bestaande fabriek, die pal tegen de nieuwbouw aan staat, geheel inzetten voor brood.

BACU levert dagvers brood voor 120 Jumbo-winkels en gebak voor alle Jumbo-winkels in Nederland. Het familiebedrijf heeft flinke groeiambities, met name op het gebied van dagvers banket en in grondstoffen en halffabricaten. De Bevers Aldenhuijsen Combinatie Uden (BACU) is opgericht in 1963 en inmiddels staat de vierde generatie Aldenhuijsen aan het roer van het bedrijf.

Bouwteamverband

Bouwbedrijf Van de Ven was hoofdaannemer van de nieuwbouw aan de Liessentstraat. Projectleider Mark Hamers: “In januari 2019 zijn we begonnen met de fundering, net voor de kerst hebben we het project bouwkundig opgeleverd. Na het plaatsen en inregelen van de gebouw- en procesinstallaties vond in maart de eindoplevering plaats. We hebben de nieuwbouw ontwikkeld en in bouwteamverband gerealiseerd, waarbij we ook verantwoordelijk waren voor alle installatiewerkzaamheden.”

bacu-2-kopieren

Productieruimte voor nat banket.

 

Goudkleurige lamellen

Het gebouw heeft twee lagen van 7.200 m² voor logistiek, productie, kantoren en personeelsruimten en een tweede verdieping van 1.000 m² waar de meeste technische installaties staan. Het geheel is gefundeerd op staal. Hamers: “Grondverbetering bleek na onderzoek niet nodig. De begane grondvloer is een rondom geïsoleerde, 15 cm dikke betonvloer. Daarop hebben we een casco gemaakt met een staalconstructie, kanaalplaatvloeren en geïsoleerde sandwichpanelen als de gevels.

Bij de kantoren en verblijfsruimten voor personeel is de gevel opengewerkt met vliesgevelstroken. Architect Bureau Pepers heeft daar accenten aangebracht in de vorm van goudkleurige horizontale aluminium lamellen. De nieuwbouw is vooral een productielocatie met weinig kantoren. Wel zijn op de eerste verdieping een grote kantine en kleedruimtes met douches en wc’s gerealiseerd.”

bacu-3-kopieren

Vier docks voor de expeditie.

 

Nat en droog banket

Op de begane grond bevinden zich de grote productieruimtes voor nat banket en droog banket, de koelcellen en ruimtes voor de opslag van grondstoffen, halffabricaten en gereed product en alle logistieke functies. Op de verdieping is de inpak/appeltaartlijn opgesteld, evenals de technische installaties voor de banketproductie een verdieping lager. Een belangrijk deel van de eerste verdieping staat nog leeg en is bedoeld om de toekomstige groei te kunnen accommoderen. Hamers: “Het hele gebouw is uitgevoerd met een sprinklerinstallatie. BACU wilde graag grote, open ruimtes dus er is nauwelijks gecompartimenteerd.”

Hoge eisen

De nieuwbouw van BACU is volledig afgebouwd conform de hoge eisen die gelden in de vlees-, vis- en zuivelindustrie. Hamers: “De betonvloeren zijn afgewerkt met afschotlagen in de categorieën high, medium en low care. Wanden en plafonds van productieruimtes en koelcellen zijn opgetrokken uit vlakke sandwichpanelen, deuren zijn van rvs en kunststof. Uiteraard is alles goed schoon te houden, we laten niets aan het toeval over. Wat dit betreft zijn dit soort complexe foodprojecten op ons lijf geschreven.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details