Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Asbest Gorteslootbuurt wordt veilig en verantwoord verwijderd’

‘Asbest Gorteslootbuurt wordt veilig en verantwoord verwijderd’

Ruim 70% van de bewoners uit de Gorteslootbuurt in Landsmeer heeft ingestemd met de plannen van Eigen Haard en BAM Wonen Renovatie Concepten om gasloos en comfortabeler te gaan wonen. Met het plaatsen van o.a. pv-panelen, een warmtepomp en een warmteterugwininstallatie worden op dit moment 120 woningen uit de jaren ’60 Nul-op-de-Meter (NOM) gemaakt. Bovendien worden nieuwe gevelelementen geplaatst, krijgen de woningen een breder dakoverstek én wordt een uitgebreide asbestsanering uitgevoerd.

Vlasman b.v. is verantwoordelijk voor het veilig verwijderen en afvoeren van alle asbesthoudende materialen in en aan de 120 woningen. Hierbij werkt de co-maker van BAM met vier teams, die onder meer het dak en de gevelbeplating op de verdiepingen (1), de gevelbeplating op de begane grond (2), de rioleringen in de kruipruimtes (3) en de asbesthoudende lijmresten in de binnenruimtes (4) aanpakken. Alle asbestsaneringswerkzaamheden worden uitgevoerd conform de geldende normen en richtlijnen, waaronder het Asbestverwijderingsbesluit. 

Vlasman b.v.

“Onze saneringsmedewerkers dragen te allen tijde een beschermende overall, ademhalingsbeschermingsmiddelen, laarzen en handschoenen.”


Binnensanering volgens containment-methode
“Onze saneringsmedewerkers dragen te allen tijde een beschermende overall, ademhalingsbeschermingsmiddelen, laarzen en handschoenen”, vertelt Wim Kuipers, Uitvoerder bij Vlasman b.v.. “De binnensanering wordt geheel uitgevoerd volgens de containment-methode. Hierbij worden alle ruimtes waarin zich asbest bevindt, zorgvuldig van de rest van de woning afgescheiden. Alle werkzaamheden worden vervolgens in het containment uitgevoerd. Met behulp van speciale apparatuur worden de containments op onderdruk gehouden, zodat eventueel vrijkomende asbestdeeltjes niet kunnen ontsnappen. Een speciale transitsluis biedt onze medewerkers toegang tot de asbestbron. Bovendien kunnen de medewerkers zich hier veilig afspoelen. De onderdrukwaardes van het containment worden nauwkeurig gecontroleerd en geregistreerd, zodat bij eventuele afwijkingen of defecten direct kan worden ingegrepen.”

Vlasman b.v.

Vlasman b.v. is verantwoordelijk voor het veilig verwijderen en afvoeren van alle asbesthoudende materialen in en aan de 120 woningen.


Buitensanering in de open lucht
De buitensaneringen worden in de open lucht uitgevoerd, vertelt Kuipers. “Hierbij hanteren wij een afzetting van minimaal 5 meter rondom de te verwijderen asbestbronnen. Naast hekwerken worden ook linten en bebording gebruikt om omwonenden én bouwpartners op voldoende afstand te houden.” Verwijderde asbesthoudende materialen worden dubbel verpakt in speciale (scheurbestendige) kunststof zakken, die direct luchtdicht worden afgesloten. “Alle zakken worden verzameld in een gesloten container op het bouwterrein, die periodiek naar de stort wordt vervoerd.” 

Tijdens de asbestsanering worden bewoners ondergebracht in een tijdelijke logeerwoning. Inmiddels is circa 50 procent van de werkzaamheden gereed. “Medio juni 2019 leveren we onze werkzaamheden volgens planning op.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details