Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
AM tekent samenwerkingsovereenkomst met Vesteda en Van Wijnen

AM tekent samenwerkingsovereenkomst met Vesteda en Van Wijnen

Voor de ontwikkeling van 110 middeldure huurappartementen in Goudshof te Gouda

Gebiedsontwikkelaar AM heeft een overeenkomst getekend met Vesteda en Van Wijnen voor het realiseren van in totaal 110 appartementen in het project Goudshof in Gouda. AM beantwoordt hiermee aan de ambitie van de gemeente Gouda om meer betaalbare huurwoningen te realiseren in Gouda. Van de 110 appartementen worden namelijk 72 afgenomen door Vesteda in de middeldure huur. De realisatie is in handen van Van Wijnen. Naar verwachting start de bouw deze zomer.

AM geeft invulling aan het voorgenomen beleid van de gemeente

De gemeente Gouda heeft als beleid dat ook nieuwe middeldure huurwoningen voor langere tijd behouden blijven. Hiertoe heeft de gemeente de verordening middenhuur opgesteld, die onlangs ter inzage is gelegd. Vooruitlopend het nieuwe beleid van de gemeente heeft AM nu al afspraken gemaakt met de gemeente over 12 appartementen van de 72 appartementen in Goudshof. AM is hiermee voorloper, want dergelijke afspraken zijn op deze schaal nog niet eerder gemaakt.

Wethouder Rogier Tetteroo is blij met het behaalde resultaat: “Dit is een Goudse primeur om trots op te zijn. We willen – ook in deze tijd – ons blijven inzetten op de versnelling van de woningbouw. Dat is hard nodig om de woningnood aan te pakken. We zijn blij dat AM dit aspect ook op goede wijze besproken heeft met Vesteda, de partij die de woningen gaat verhuren. Ze zijn met project Goudshof koploper en pionier waar het de gereguleerde middeldure huur betreft, waarvoor alle lof!”

Gilbert Kokenberg (directeur projecten AM Zuidwest): “Wij zijn verheugd dat wij in samenspraak met Vesteda de wens van de gemeente vanuit de woningbehoefte hebben weten in te vullen, en dat wij hiermee een waardevolle bijdrage aan dit woningtekort leveren.

Pieter Knauff (directeur acquisitie Vesteda) vult Kokenberg aan: “Vesteda vindt het belangrijk dat er ondanks de huidige onzekere tijden wordt geïnvesteerd in huurwoningen voor middeninkomens. De huurmarkt voor deze specifieke doelgroep is in Nederland nog steeds veel te klein. Het is goed nieuws voor Gouda dat er weer 72 aantrekkelijke huurwoningen aan het Goudse woningbestand worden toegevoegd.”

Herman Steenbergen (Vestigingsdirecteur Van Wijnen): “Ook wij zijn blij dat wij wederom een bijdrage kunnen leveren aan de leefbaarheid van Gouda. Gouda voelt voor ons als een thuishaven. Daarom zijn wij trots dat wij samen met alle betrokkenen de 110 woningen mogen realiseren voor Goudshof!”

Goudshof, rust en groen met de binnenstad in handbereik

Goudshof wordt gerealiseerd op het terrein van het voormalig Sint Jozef-ziekenhuis in Gouda. Deze knusse en intieme nieuwbouwwijk bestaat uit 110 appartementen, waarvan 38 koop- en 72 appartementen in het middeldure huursegment, 25 ruime eengezinswoningen en één twee-onder-één-kapwoningen. Het plangebied wordt gefaseerd ontwikkeld met de start van de 110 appartementen. In fase 2 worden de grondgebonden woningen ontwikkeld. De bouw van deze woningen is in handen van BAM Wonen. De eengezinswoningen en de twee-onder-een-kapwoning krijgen een individuele warmtepomp. De eengezinswoningen krijgen mede door de zonnepanelen een EPC van 0.

Duurzame middeldure huurappartementen

De woningen worden aardgasvrij. Dat betekent dat de woningen op een duurzame warmtebron worden aangesloten. De appartementen maken gebruik van collectieve en/of individuele warmtepompen. Dit zorgt voor een EPC van 0,4 en minimaliseert de CO2 uitstoot wat bijdraagt aan een beter klimaat.

De woonoppervlaktes variëren van 51 tot maximaal 115 m2. Naar verwachting start de bouw in de zomer van 2020 en kunnen de eerste bewoners in de zomer van 2022 hun intrek nemen in de appartementen.

Goudshof wordt gerealiseerd achter het monumentale Sint Jozefpaviljoen, aan de rand van de binnenstad van Gouda. Hier vinden toekomstige bewoners de rust en het groen van een fijne buitenwijk, maar ook de dynamische binnenstad met al z’n faciliteiten binnen handbereik. Goudshof biedt het beste van twee werelden. Het plangebied van Goudshof omvat het terrein dat wordt begrensd door de Graaf Florisweg, de Graaf Adolfstraat, de Jan van Beaumontstraat en de Dillenburgsingel.

AM en De inclusieve stad en Gelukkig leven

AM speelt met Goudshof in op het thema van De inclusieve stad en Gelukkig leven. De inclusieve stad is een stad voor iedereen in de ogen van AM. Als maatschappelijk betrokken gebiedsontwikkelaar vindt AM het van belang dat mensen zich verbonden voelen met hun omgeving.

De inrichting van Goudshof met de rust en het groen bevorderen het welzijn van bewoners, waarmee AM positief wil bijdragen aan het geluk van de toekomstige bewoners. AM kan bewoners niet gelukkig maken, maar het geluk wel faciliteren.

Voor meer informatie over Goudshof: www.goudshof.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details