Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Always get the job done’
Profimax montageteam bezig met het plaatsen van sandwichpanelen.

‘Always get the job done’

Er is geen ontkomen aan de krappe huidige arbeidsmarkt. Werkgevers hebben momenteel te kampen met een groot personeelstekort én er is een tekort aan gekwalificeerd personeel. “Profimax biedt daarbij de oplossing”, aldus directeur Henri Lensen. Profimax bekleedt in november alweer 10 jaar de rol van toonaangevende speler in de uitzendbranche op het gebied van bemiddeling van vakmensen in de gevelbouw. “Alleen flexibiliteit zorgt ervoor dat alles in beweging blijft. Profimax houdt de flexibele schil maximaal flexibel en beweegt met de opdrachtgever mee om de juiste oplossing te bieden.”

Om aan de flexibiliteit en de wensen van de opdrachtgever te blijven voldoen, is Profimax naast Gevelbouw anderhalf jaar geleden twee divisies rijker geworden: Bouw en Techniek, welke substantieel aan het groeien zijn. Profimax onderscheidt zich in de uitzendbranche door over ruim voldoende professionele vakmensen in Gevelbouw, Bouw en Techniek te beschikken, welke direct inzetbaar zijn. “Wij beschikken over professionals, of het nu gaat om een bouwhulp of betontimmerman, die per direct beschikbaar zijn, incl. VCA, GPI, Bouwpas, Pbm’s, gekeurd basisgereedschap, A1, Limosa, Nederlands of Engelstalig. Wij houden altijd een flinke poule vakmensen beschikbaar voor wanneer er ineens veel extra krachten nodig zijn. Iedereen die we voorstellen, is persoonlijk door ons gescreend en indien nodig bijgeschoold of opgeleid, zodat ze aan de Profimax-standaard voldoen met de vereiste uitrusting”, legt Lensen uit. 

One-stop-shop levering

Profimax is van mening dat het behouden van personeel momenteel minstens even moeilijk is als het werven van nieuw personeel. “Vandaar ook dat wij binnen Profimax veelal werken met vaste teams, die dagelijks door onze fieldmanagers ondersteund en begeleid worden”, aldus Lensen. “De fieldmanagers zijn zeer ervaren professionele vakmensen die een bepaalde senioriteit en dus een bepaald vertrouwen uitstralen. Een uniek concept binnen onze uitzendbranche. Wij gaan bij de opstartfase in de productie of op de bouwplaats kijken en vragen onze klanten gericht naar hun gewenste functieprofielen. Deze houden wij vervolgens tegen de skill-matrixen van onze medewerkers aan. We kijken of het functieprofiel voldoet aan de matrix, waarbij de focus ligt op de juiste match. Dit systeem zorgt ervoor dat er nagenoeg geen drop-outs meer zijn. Het managen van het verwachtingspatroon is dé sleutel bij het opstartproces, zowel voor de medewerker als voor de opdrachtgever.” Oftewel, always get the job done, een one-stop-shop levering en Profimax regelt en begeleidt dit hele proces tot in detail voor de opdrachtgever.

De montage van de kozijnen en gevels bij het ‘Huis van Delft’ wordt uitgevoerd door gespecialiseerde monteurs.

Planningsdruk

Op de langere termijn ondervindt Profimax niet of nauwelijks problemen en voorziet Lensen nog genoeg werkvolume. Op korte termijn daarentegen levert de beschikbaarheid van materialen door de huidige situatie in de Oekraïne wel uitdagingen op. Bijvoorbeeld in de planning. “Wanneer er vijf man op de planning staat voor een project maar er is geen materiaal, dan kunnen zij ook niet vooruit. Echter wil de opdrachtgever wel de garantie dat wanneer het materiaal er eenmaal is, zij nog steeds over die vijf medewerkers kan beschikken. Daar ligt een enorme uitdaging voor Profimax”, aldus Lensen.

Geschoolde en gecertificeerde vakmensen

“Ons bestand bestaat voor 20% uit Nederlanders of Nederlandstaligen en verder uit vaklieden afkomstig uit andere Europese landen. Zij willen hier maar al te graag aan de slag en worden indien nodig intern opgeleid, zodat Profimax de service kan blijven leveren die men gewend is.” Profimax levert uitsluitend geschoolde en gecertificeerde vakmensen. Geen manusjes van alles, maar trotse specialisten die hun vak beheersen en die plezier hebben in hetgeen dat ze doen. Ze zijn vrijwel allemaal in het bezit van VCA-, DVP-, IPAF- en rigger-certificaten. “Met onze drie divisies kunnen wij op één project tegelijk werkzaam zijn voor verschillende opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld bij de Galaxy Tower in Utrecht.”

Toekomstvisie

Ook Profimax stemt zijn doelstellingen af op duurzaamheid en heeft veiligheid voor zijn medewerkers hoog in het vaandel staan. Voor Lensen is het van groot belang om een band met de medewerkers te hebben én te blijven houden, ondanks de enorme groei. “Wij behandelen onze medewerkers precies hetzelfde als onze klanten. Open, eerlijk, nuchter en enthousiast.” Trots voegt hij eraan toe: “Als ik door Nederland rijd, dan vormt elke bouwkraan een potentiële klus, waar wij als flexibele schil voor in aanmerking kunnen komen. Wanneer je op de Zuidas in Amsterdam een bouwkraan trotseert, dan durf ik zelfs te stellen dat Profimax daar actief is. Voor ons hét bewijs dat ons credo ‘always get the job done’ zich als een olievlek begint te manifesteren en daar ben ik enorm trots op.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details