Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Aluminium ramen, deuren en vliesgevels van topkwaliteit
Het voormalige kantoor van de Technische Dienst in Eindhoven is getransformeerd tot een woongebouw met 157 appartementen. Architect: diederendirrix, aannemer: Stam + De Koning. (Beeld: basephotography)

Aluminium ramen, deuren en vliesgevels van topkwaliteit

Zowel voor woning- als utiliteitsprojecten. “Aluminium is duurzaam, onderhoudsarm en van een zeer hoge kwaliteit”, benadrukt directeur Albert Derks. “Het materiaal is uitstekend bestand tegen alle weersinvloeden en behoud ook na lange tijd zijn esthetische waarde. De vele projecten die wij in de afgelopen jaren in samenwerking met architecten, aannemers en andere opdrachtgevers hebben uitgevoerd, zijn hiervan een sprekend bewijs.”

Het distributiecentrum van ABC Square op het Schiphol Trade Park. Aannemer: Systabo.

Als voorbeeld noemt Derks de transformatie van het voormalige kantoor van de Technische Dienst in Eindhoven naar 157 appartementen. In opdracht van Stam + De Koning heeft Thermo Konstrukties BV hier de aluminium vliesgevels, schuifpuien en kozijnen geproduceerd en gemonteerd. “Bovendien hebben wij het aluminium zetwerk rondom de puien gemaakt. Bijzonder is ook het distributiecentrum van ABC Square op het Schiphol Trade Park, waar we in opdracht van SYSTABO de aluminium vliesgevels en kozijnstroken hebben verzorgd. Speciaal voor dit project en in nauwe samenwerking met Reynaers Aluminium hebben wij een nieuw kokerprofiel laten ontwikkelen, die in verschillende lengtes is aangebracht en de gevel een bijzondere uitstraling geeft.” Ook indrukwekkend is de vernieuwbouw van het Jumbo Hoofdkantoor in Veghel, in opdracht van Bouwbedrijf van de Ven, waar Thermo Konstrukties BV de aluminium kozijnen, vliesgevels en automatische deuren heeft gerealiseerd, evenals de aluminium lichtstraten in het dak en de loopbrug die aansluit op CHV Noordkade.

Een juiste uitstraling en detaillering

“Wij worden vaak al in de adviesfase bij nieuwbouw- en renovatieprojecten betrokken”, vertelt Derks. “In deze fase denken we proactief met de opdrachtgever, architect en aannemer mee, om tot een juiste uitstraling en detaillering/aansluiting van de gevelelementen te komen”, vertelt Derks. “De All-In carwash in Nederweert van Bouwbedrijf Peter Peters is hiervan een mooi voorbeeld. Na het calculatie- en offertetraject verzorgen onze tekenaars en werkvoorbereiders onder meer de AutoCAD- of BIM-uitwerking van de elementen. Hierbij maken wij als één van de eerste bedrijven in Nederland gebruik van HiCAD (3D-CAD). Overigens zijn wij nog op zoek naar een AutoCAD-tekenaar/werkvoorbereider die ons team wil komen versterken.”

Jumbo Hoofdkantoor Loopbrug. Aannemer: Bouwbedrijf Van de Ven BV. (beeld: Air architectuur en Research BV)

Van A tot Z ontzorgd

Vanuit de tekenkamer wordt tevens de productie aangestuurd. Thermo Konstrukties BV beschikt over een eigen en modern uitgeruste productiehal in Cuijk, waar half- en volautomatische CNC-machines een hoge kwaliteit en nauwkeurige maatvoering borgen. Bovendien is hier een zetwerkerij ingericht voor het buigen van aluminium plaatwerk. “Alle producten worden compleet beglaasd en inclusief hang- en sluitwerk naar de bouw vervoerd, waar onze eigen, vakbekwame monteurs of een derde partij de montage verzorgen, conform de VMGR- en onze eigen voorwaarden. Tijdens de uitvoering hebben opdrachtgevers te maken één aanspreekpunt, die het project van A tot Z coördineert. Daarmee worden zij volledig door ons ontzorgd.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details