Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Aluminium raam- en gevelspecialist investeert in een duurzame toekomst
De speerpunten hebben geresulteerd in een zeer functioneel en all-electric gebouwontwerp, met een unieke gevel die past bij het imago van Vorsselmans Groep.

Aluminium raam- en gevelspecialist investeert in een duurzame toekomst

Specialist in aluminium ramen, gevels en solarconstructies Groep Vorsselmans gaat nieuwbouwen! De huidige locatie op de Wuustwezelseweg in Loenhout wordt de komende maanden uitgebreid met circa 3.500 m² productiehal en 1.000 m² kantoorruimte, met maximale aandacht voor duurzaamheid, circulariteit en flexibiliteit. De oplevering van ‘Evergreen’ staat gepland voor de zomer van 2022; het jaar waarin Groep Vorsselmans tevens haar 50-jarig jubileum viert.

“Familiebedrijf Vorsselmans, in 1972 opgericht door Stan Vorsselmans, heeft de afgelopen bijna 50 jaar een gestage groei doorgemaakt. Zowel in kennis, professionaliteit als medewerkers”, vertelt Gedelegeerd Bestuurder Mark Vorsselmans. “Ons bedrijf heeft continu geïnvesteerd in het aantrekken en opleiden van vakbekwame medewerkers. Om deze medewerkers ook langdurig te binden, boeien en behouden, is een professionele werkomgeving een must. Bovendien moet voldoende ruimte zijn voor ontspanning, volgens het motto ‘work hard, play hard’. Met onze nieuwbouw geven we hier nog beter invulling aan. Bijvoorbeeld middels een nieuw bedrijfsrestaurant en ‘Vorsselmans café’, waar we successen kunnen vieren en klanten kunnen ontvangen in een omgeving die past bij de Belgische gastvrijheid.”

Een deel van de gevel zal bekleed worden met aluminium cassettes, waarin dankzij specifieke perforaties het beeld van een bos zichtbaar wordt.

Strategie 2022

De afgelopen anderhalf jaar waren ook voor Vorsselmans Groep niet makkelijk. “Als gevolg van de coronapandemie, schaarste aan grondstoffen en sterke prijsstijgingen hadden we de wind niet altijd mee”, erkent Vorsselmans. “Toch hebben we besloten om een serieuze investering te doen in de toekomst, door onze productiecapaciteit én kantoorruimtes met circa 50% te vergroten.” Aanleiding voor de nieuwbouw is een strategie-oefening met een geëngageerde coalitie van medewerkers, genaamd strategie 2022. “Uit deze oefening is een aantal speerpunten/KPI’s naar voren gekomen, waarop wij de komende tijd hoog willen inzetten. Denk hierbij aan een logistieke verbetering, verdere automatisering en digitalisatie van processen, maar ook aan een succesvolle prefabricatie van gevelelementen, extra aandacht voor duurzaamheid & kwaliteit en meer ruimte voor opleiding & training. Hierdoor kunnen we de markt in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk nog beter bedienen.”

Evergreen

De speerpunten hebben geresulteerd in een zeer functioneel en all-electric gebouwontwerp, met een unieke gevel die past bij het imago van Vorsselmans Groep. “Niet voor niets hebben we ons project ‘Evergreen’ gedoopt”, aldus Vorsselmans. “De nieuwbouw is ontworpen met veel aandacht voor duurzaamheid, circulariteit en flexibiliteit. Maar ook met nadrukkelijk oog voor de landelijke omgeving. Een deel van de gevel zal bekleed worden met aluminium cassettes, waarin dankzij specifieke perforaties het beeld van een bos zichtbaar wordt. Dit bos is tevens een mooie knipoog naar het bosbeheer; een actieve hobby van mijn vader en mij.”

In aanvulling op de aluminium gevelcassettes wordt veel glas toegevoegd.

Nieuw gevelsysteem

In aanvulling op de aluminium gevelcassettes wordt veel glas toegevoegd. Belangrijk onderdeel hiervan is een nieuw gevelsysteem met verticale schuifpuien, waarmee Groep Vorsselmans wil inspelen op de groeiende vraag in woontorens en overige woongebouwen. “In ons bedrijfsrestaurant en Vorsselmans café willen we graag ervaring opdoen met het functioneren en de beleving van deze nieuwe toepassing, zodat we klanten nog beter kunnen adviseren”, aldus Vorsselmans. “Gedurende de dag kan de gevel volledig worden geopend, waardoor medewerkers en bezoekers het gevoel hebben op een terras te zitten. Zonnepanelen en warmtepompen resulteren bovendien in een energetisch vriendelijk gebouw, dat tot in de puntjes is voorbereid op een duurzame toekomst.”  

Wuustwezelseweg 95
2990 Loenhout, België
+32 (0)369 00 440
info@vorsselmans.be
www.vorsselmans.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details