Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Aluminium gevelelementen voor de hoogste woontoren van Nederland
Tijdens de montage van de gevelelementen wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde hijsloods.

Aluminium gevelelementen voor de hoogste woontoren van Nederland

Specialist in aluminium, stalen en kunststof gevels en gevelelementen Rollecate werkt mee aan de hoogste woontoren van Nederland: De Zalmhaven I (215 meter). De woontoren is een ontwikkeling van De Zalmhaven CV, een samenwerking tussen AM en Amvest en wordt gerealiseerd door BAM Bouw en Techniek – Grote Projecten. “In opdracht van deze aannemer leveren wij de aluminium kozijnen, balkonpuien, vliesgevels (plint) en onze masterpiece: de elementengevel van de top”, vertelt Verkoopleider Erik Beekman. “Deze elementengevel is geheel transparant en biedt een fantastisch uitzicht over de stad. Bovendien vormt de gevel een stijlvolle lichtbaken in het donker.”

“We zijn al in 2016 door BAM Bouw en Techniek gevraagd om in een bouwteam met architect Dam & Partners en prefab bouwer Byldis de gevel voor De Zalmhaven I (highrise) te ontwikkelen”, aldus Beekman. “Onze rol betrof met name de invulling van de aluminium gevelelementen. Bovendien werd onze expertise gevraagd voor de kwaliteitsbewaking en risicoanalyses van bouwfysica, constructie en montagemethoden. Doordat Rollecate over een breed leveringspakket beschikt, kunnen we projectbreed als partner optreden.”

De producten van Rollecate zijn op veel plaatsen in het gebouw geïntegreerd: van de plint tot en met de top van de toren. “Alle kozijnen worden bij Byldis ingebouwd en de balkonpuien worden in een hub samengesteld tot een soort ‘bushokjes’ die just-in-time en als één geheel naar de bouw worden vervoerd”, aldus Beekman. In februari 2020 is de montage op de bouw gestart, waarna 50 weken later al de top van het project bereikt moet worden. “Door alle producten prefab samen te bouwen in een geconditioneerde omgeving, kunnen we een constante hoge kwaliteit garanderen. Een absolute vereiste bij projecten van deze omvang en hoogte. Voor De Zalmhaven I boeken we een voortgang van maar liefst één verdieping per week. Verlet door wind of regen is nauwelijks aan de orde. Tijdens de montage van de gevelelementen wordt namelijk gebruik gemaakt van een zogenoemde hijsloods: een overdekte hal op hoogte die bestaat uit een platform met bovenloopkranen en die steeds een etage omhoog wordt geduwd. Een absoluut unicum is dat de gevel geheel gesloten is wanneer deze onder de hijsloods vandaan komt.”

Door het werken in een hijsloods en met hoofdzakelijk prefab onderdelen wordt het aantal transport- en hijsbewegingen tot een minimum beperkt en de bouwtijd aanzienlijk verkort. Bovendien wordt de veiligheid verhoogd, doordat veel minder mensen op de bouw aanwezig zijn, aldus Beekman. “Ook de omgeving ervaart minder hinder, wat voor een binnenstedelijke ontwikkeling zeer wenselijk is.”

Voor De Zalmhaven I (highrise) levert Rollecate:

  • Circa 2.660 stuks kozijnen waarvan 862 met draaivalraam;
  • Circa 3.700 m² elementgevel, bestaande uit 800 elementen;
  • 384 stuks balkonpuien;
  • Circa 21.0000 m¹ kitvoegen;
  • Circa 35.0000 m¹ profielen;
  • Circa 1.100 m² vliesgevels in de plint.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details