Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Aluminium gevelbekleding voor Edge Stadium
Aldowa bekleedde de binnenzijde van Edge Stadium.

Aluminium gevelbekleding voor Edge Stadium

Bekleding van binnengevels, kolommen en sierlijsten

Edge Stadium, het voormalige hoofdkantoor van Loyens & Loeff in Amsterdam, werd grondig verduurzaamd. Gevelbouwbedrijf Aldowa werkt mee aan dit project, dat geen standaard werk is voor het bedrijf. “Veelal bekleden wij de buitenkant van de gevel, bij dit project maken wij echter de bekleding aan de binnenkant.”

De binnenzijde van de gevels wordt van vloer tot vloer voorzien van bekleding, vertelt projectmanager Martien Trouborst van Aldowa. “Er komt een verlaagd plafond in en dat bekleden wij vanaf de gevel af met een koof. Vanaf de buitenzijde krijgt het gebouw zo meer diepte. Daarnaast verzorgen wij de omkleding van de kolommen. Er is een hele structuur van stalen H-balken nodig om de vloeren in de lucht te houden en ook die worden door ons beplaat.” Verder voorzag Aldowa het Edge Stadium van vloerrandbekleding in het atrium, dakkappen en zo’n 1.000 meter aan sierlijsten. Alle onderdelen zijn uitgevoerd in aluminium. Het bedrijf startte in week 25 met de productie en er wordt momenteel nog volop geproduceerd en gemonteerd. Naar verwachting is het werk eind van het jaar afgerond.

Van ontwerp naar maakbaar product

De werkzaamheden van Aldowa zijn breed. Het bedrijf beplaat niet alleen gevels, maar ook viaducten, geluidswanden en overige infrastructuur met onder andere aluminium, rvs en verzinkt staal. Trouborst: “Wij maken een maakbaar product van het ontwerp van de architect. Onze engineeringsafdeling modelleert en tekent alles zelf in 2D en 3D. Daarna maken we het ontwerp productiegereed. In onze plaatwerkerij wordt de beplating gemaakt en via een extern coatingbedrijf gaat het naar de bouwplaats. De montage wordt vervolgens uitgevoerd door onze montagepartners.”

Aldowa heeft meegewerkt aan veel mooie en toonaangevende projecten, zoals Holland Casino in Utrecht, het Atriumgebouw in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam. “Daarvoor maakten we de buitenkant, dus daar is ons werk heel zichtbaar.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details