Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Aluminium buitenkozijnen: Beglaasd gemonteerd
Lieftink Geveltechniek leverde en monteerde de aluminium buitenkozijnen in het profielsysteem Schüco AWS 65.

Aluminium buitenkozijnen: Beglaasd gemonteerd

De gevel van het nieuwe Short Stay Hotel werd gerealiseerd overeenkomstig de kleuren en lijnen van de oorspronkelijke gevel. Lieftink Geveltechniek leverde en monteerde hiervoor de aluminium buitenkozijnen in het profielsysteem Schüco AWS 65 met een ‘verborgen’ vleugel. De kozijnen werden gemoffeld in een zogenaamde ‘anodiseerkleur’, namelijk Superanodic Dark Bronze C34 Metallic. 

Anticiperend op de gegeven bouwsituatie – met name de minimale en vrij lastig te bereiken bouwplaats – deed Lieftink Geveltechniek er alles aan om het aantal transporten/hijsbewegingen op de bouw te beperken. Om deze reden leverde zij de verdiepingshoge kozijnen beglaasd aan, waardoor tevens de montagetijd aanzienlijk werd beperkt. Voor het transport op de bouwplaats kon zij gebruik maken van de kraan van Aannemingsbedrijf G. Bruijnes. “Hierin waren we niet de enigen”, merkt Tom van Dorp, projectleider van Lieftink Geveltechniek, op. “Meerdere partijen waren hiervan afhankelijk, maar de aannemer regelde dat de bezigheden elkaar naadloos opvolgden.” 

Gemoffeld in Superanodic Dark Bronze C34 Metallic.

Extra aandacht verdient het entreekozijn. Deze custom made deur werd bezet met aluminium plaatwerk, waardoor zo weinig mogelijk delingen zichtbaar zijn en nauwelijks het idee wordt gewekt dat we hier te maken hebben met een deurkozijn. “Het was even zoeken naar een vorm waarbij alle partijen zich goed voelden. Uiteindelijk is in samenspraak deze oplossing tot
stand gekomen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details