Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Altijd en overal in control
Intratone handsfree tags in verschillende kleuren.

Altijd en overal in control

Digitale toegangscontrolesystemen bieden gemak en comfort voor gebouwbeheerders én bewoners

Met de keypads, paslezers en HF-ontvangers van Intratone zijn woningcorporaties, Verenigingen van Eigenaren en andere gebouweigenaren verzekerd van een hoge betrouwbaarheid, veiligheid én bedieningsgemak. De digitale toegangscontrolesystemen zijn zeer snel en eenvoudig te installeren, waardoor defecten en faalkosten tot een minimum beperkt blijven. Bovendien vergen de oplossingen slechts weinig tot geen onderhoud. “De stroomvoorziening naar de behuizing uitgezonderd, is bedrading niet nodig”, vertelt Mark Duiker, Area Sales Manager bij Intratone Nederland. “De systemen kunnen eenvoudig op afstand beheerd worden, waardoor veel tijd én geld wordt bespaard. In combinatie met een Europese productie weten we steeds meer opdrachtgevers te overtuigen.”

Woningcorporaties, Verenigingen van Eigenaren en andere gebouweigenaren zijn naarstig op zoek naar oplossingen om hun mechanische sluitsystemen te vervangen. “Mechanische sluitsystemen zijn er in allerlei vormen”, weet Duiker. “En hoewel gecertificeerde sleutels al een stuk veiliger zijn dan traditionele sleutels, is het beheer ervan complex. Met name voor corporaties met een groot woningbezit. Zij hebben duidelijk behoefte aan systemen die in één oogopslag duidelijk maken hoeveel en welke sleutels in omloop zijn. Maar ook aan systemen die realtime en op afstand beheerd kunnen worden. Bijvoorbeeld wanneer sleutels kwijt of overbodig raken of wanneer (snel) tijdelijke toegang verleend moet worden. Onze digitale sluitsystemen spelen hier perfect op in.”

Handsfree paslezer.

Groot in digitale sluitsystemen

Intratone is groot geworden in digitale sluitsystemen, vertelt Duiker. “Intratone is een merk van Cogelec en vindt haar oorsprong in Frankrijk. Wij zijn circa 20 jaar geleden opgericht als fabrikant van intercoms en toegangscontroleoplossingen en binnen enkele jaren uitgegroeid tot marktleider. Vanuit deze positie zijn we uitgebreid naar de Benelux, waar onze systemen inmiddels ook gretig aftrek vinden. Bijvoorbeeld bij woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaren, waar onze keypads, paslezers en HF-ontvangers hoge ogen gooien.”

Keypad.

HF-ontvangers

De HF-ontvangers werken in combinatie met de Intratone afstandsbedieningen en zijn bij uitstek geschikt om poorten, slagbomen en garages te openen en sluiten. “Ook worden de HF-ontvangers regelmatig gebruikt om toegangsdeuren binnen een gebouw aan te sturen”, vertelt Duiker. “Bijvoorbeeld in combinatie met een deurautomaat, zodat bewoners met een scootmobiel eenvoudig het pand kunnen betreden.” De HF-ontvangers zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. “Meest populair voor bovengenoemde toepassingen is de HF Mini: een standalone module met een geïntegreerde simkaart die eenvoudig op de elektrische deuropener kan worden aangesloten. Van sluitplaat tot deurautomaat of schuifdeur en inclusief de aanstuurmotoren van een garagedeur of rolpoort. De HF-ontvangers en afstandsbedieningen zijn eenvoudig online te beheren via onze beveiligde online managementportal, waarbij het tevens mogelijk is om afstandsbedieningen op afstand te blokkeren en/of opnieuw aan te melden.”

Paslezers

Ook de paslezers van Intratone functioneren volledig standalone. “De systemen zijn ontwikkeld om het toegangsbeheer van specifieke deuren zo eenvoudig mogelijk te maken”, aldus Duiker. “De paslezers kunnen op élke deur in het gebouw gemonteerd worden. Installateurs kunnen de systemen binnen een uur installeren en aansluiten op de elektrische deuropener. Vervolgens kan de beheerder eenvoudig vanaf de online managementportal en via de geïntegreerde simkaart verbinding maken om zijn autorisaties te regelen.”

De paslezers functioneren in combinatie met speciale tags, die in eigen beheer door Intratone zijn ontwikkeld. “Naast een standaard tag, die gebruikers tegen de paslezer moeten houden, bieden wij ook een actieve tag die automatisch herkend wordt binnen een straal van een meter. Bewoners kunnen deze tag dus in hun tas, jas- of broekzak houden, terwijl zij toch geïdentificeerd worden.” Deze oplossing is bijvoorbeeld geschikt voor bewoners met een rollator, vertelt Duiker. “Maar ook voor andere situaties waarin bewoners maximaal comfort willen ervaren. Om dezelfde reden bieden wij ook een afstandsbediening/tagcombinatie. De afstandsbediening functioneert in dit geval in combinatie met de HF Mini ontvanger, maar bevat ook een chip voor identificatie door de paslezer. Hierdoor hebben bewoners slechts één accessoire nodig voor het complete toegangsbeheer.”

Keypads

De keypads worden voornamelijk gebruikt om (tijdelijke) toegang te verlenen aan aannemers, onderhoudsdiensten en zorgmedewerkers. “In de online managementportal kunnen beheerders eenvoudig en realtime codes programmeren. Denk bijvoorbeeld aan eenmalige codes, maar ook aan codes met een tijdsbereik waarop bepaalde deuren geopend mogen worden. Door simpelweg de toegangscodes digitaal door te sturen, hoeven beheerders niet langer ter plaatste te gaan om een deur te openen.” De keypads worden voornamelijk toegepast bij deuren van technische en beheerdersruimtes. Voor toegangsdeuren waarbij zowel een keypad als paslezer gewenst zijn, biedt Intratone gecombineerde oplossingen aan.

Alle digitale sluitsystemen van Intratone zijn 12 Volt gevoed. Een bewuste keuze, volgens Duiker, omdat batterijen jaarlijks of tweejaarlijks gecontroleerd en/of vervangen moeten worden. “Hiermee wordt het gemak van beheer op afstand onnodig ingeperkt. Met onze 12 Volt systemen is dat niet aan de orde. Op de meeste posities in een gebouw is al een voedingspunt beschikbaar, waardoor de aansluiting een fluitje van een cent is. En is dit niet het geval, dan wegen de werkzaamheden nog altijd ruimschoots op tegen het gemak én comfort dat beheerders zullen ervaren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details