Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Als totaalleverancier kunnen we de klant bij iedere wens van dienst zijn’

‘Als totaalleverancier kunnen we de klant bij iedere wens van dienst zijn’

Cervix Beton, zo luidde de naam sinds 2004. Maar dat is nu Preco. Een naamsverandering met een reden. Preco is verhuisd en kan opdrachtgevers nu een compleet pakket aan prefab betonnen onderdelen leveren, met alle voordelen van dien.

Ja, bevestigt commercieel directeur Theo Kool, 2019 was een turbulent jaar vanwege de verhuizing in april van de voormalige locatie in Ede naar de huidige in Apeldoorn. “In Ede zaten we in een gehuurd gebouw, dit in Apeldoorn is eigendom. Hier hebben we de ruimte om onze capaciteit uit te breiden en beschikken we over een eigen betoncentrale waarmee we dus zelfvoorzienend zijn.”

De nieuwe locatie is uitgerust met de modernste technieken, zegt Kool. Daarmee kan de visie om als totaalleverancier te dienen optimaal worden ingevuld. “We kunnen de klant bij iedere wens van dienst zijn en leveren een compleet pakket, bestaande uit kolommen en balken, trappen en bordessen, galerijplaten en balkons, geïsoleerde en niet geïsoleerde wanden – zowel constructief als ruimtescheidend – en, dat is nieuw, tegenwoordig ook kanaalplaatvloeren. Met andere woorden: we kunnen de klant compleet ontzorgen, inclusief engineering en montage. Je ziet dat efficiency op de bouw steeds belangrijker wordt. Daar spelen wij op in. Onder meer met een uitwerking in 3D waardoor de kans op fouten op de bouw wordt verkleind.”

De nieuwbouw van Preco in Apeldoorn.

 

Korte lijnen

Preco, dat in heel Nederland actief is maar eveneens opdrachtgevers heeft in Duitsland en België (en momenteel is men zelfs bezig met een project in Zuid-Afrika), biedt de klant nog meer voordelen. Zo is er van weersinvloeden die het productieproces kunnen beïnvloeden geen sprake, aldus Kool. Hij wijst verder op de korte lijnen, waardoor communicatie vlot en efficiënt verloopt. “De klant heeft maar één in plaats van meerdere aanspreekpunten. Dat biedt onder meer voordelen in de werkvoorbereiding.” Hij wijst dan op het feit dat producten uit dezelfde fabriek nu eenmaal beter op elkaar aansluiten. “De prefab elementen hebben dezelfde basis en afwerking. Dat zorgt voor een vlekkeloze verwerking. Daarnaast kunnen we het logistieke proces afstemmen op de wensen van de opdrachtgever, dus op het juiste moment aanleveren. We hebben eigen transportmiddelen en werken met een vaste partner; dat maakt ons heel flexibel. En dan is er natuurlijk onze brede kennis en jarenlange ervaring.”

Chefs Culinar

Als voorbeeld van een recent project noemt hij Chefs Culinar in Nijmegen, een gebouw met een vloeroppervlakte van 17.500 vierkante meter en een hoogte van 18 meter. Chefs Culinar is een in heel Europa actieve groothandelsketen in food, non-food en versproducten. Klanten zijn onder meer restaurants, hotels en bedrijven. Kool: “Voor de nieuwbouw in Nijmegen hebben we alles bij elkaar 157 kolommen, 250 balken, 2.800 vierkante meter prefab betonwand, 26 docks, 22 trappen en 16 bordessen geproduceerd. En ook gemonteerd, veelal meteen na de levering omdat er nauwelijks opslagruimte was. Dit is een mooi voorbeeld van een project waar we ons gezicht als totaalleverancier nadrukkelijk hebben kunnen laten zien. Een groot project, want we kunnen projecten van iedere omvang aan, van klein tot omvangrijk.”   


Preco

IJsseldijk 31

7325 WZ Apeldoorn

T +31 85 112 23 60

E info@preco.nl

W www.preco.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details