Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Alles om de geplande bouwtijd te realiseren
Beeld: Kees Bennema

Alles om de geplande bouwtijd te realiseren

Engineeren en bouwen tegelijk

In de afgelopen twintig jaar verdubbelde het aantal distributiecentra. Daarbij worden de afmetingen steeds groter en de techniek steeds geavanceerder. Van Hees ging vanaf het eerste moment mee in deze ontwikkeling en heeft daarom brede ervaring in het installatiewerk van dc’s. Ook met de korte uitvoeringstijden, het inbouwpakket en de wensen van opdrachtgevers en huurders kan zij uitstekend uit de voeten.

“Dankzij de vele distributiecentra op onze referentielijst weten we dat elk distributiecentrum anders is”, aldus John van Eck, Manager Projecten, Service en Onderhoud bij Van Hees. “Tegelijkertijd vertoont de realisatie van dc’s grote overeenkomsten. Zo is het tempo waarin dc’s gerealiseerd worden, standaard hoog. Voor een gemiddeld utiliteitsproject van gelijke omvang staat een uitvoeringstijd van anderhalf jaar, terwijl het gemiddelde dc wordt gerealiseerd in acht tot negen maanden. Toch kan Van Hees mee in dit hoge tempo.”

Vaste teams

Een gedeelte van het geheim schuilt in de vaste teams. “Onze vaste onderaannemers en leveranciers weten voor 70% wat hen te wachten staat. Hierdoor kan iedereen het aan om de engineerings- en uitvoeringsfase door elkaar te laten lopen”, aldus Van Eck. “Kozen we er vroeger voor om pas na afronding van de engineeringsfase en toetsing de uitvoeringsfase in te gaan, tegen­woordig doorlopen we deze fasen gelijktijdig. Toch levert dit uitsluitend succes­volle toetsingen en keuringen op.”

DC PLUS Deventer: een koelingsinstallatie van formaat

Zo realiseert PLUS Supermarkten een gloednieuw distributiecentrum in Deventer. Het nieuwe dc maakt deel uit van een slim uitgewerkt distributienetwerk voor PLUS. Vanuit het dc in Deventer kan PLUS straks een groot deel van de supermarkten dagelijks voorzien van versproducten. Het nieuwe distributiecentrum omvat 77.000 m². Het is ontwikkeld door HBC (een samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep) en wordt gerealiseerd op A1 Bedrijvenpark West in Deventer. Gezien de opslag van versproducten wordt het pand voorzien van een grote gekoelde hal, deels 14 meter hoog, deels 20 meter hoog. Met meer dan honderd dockdeuren en een tweelaagse parkeergarage zijn er vijf trafo’s nodig om het geheel van elektriciteit te voorzien. Een gemiddeld dc telt er een of twee.

De ontwerpen

Behalve de enorme koelinstallatie heeft de klant gekozen voor een toegangscontrole-installatie, geluidsinstallatie, camera-installatie, data-installatie en inbraakinstallatie, vertelt Van Eck. “Onze engineers maken op dit moment de ontwerpen hiervan. Gezien het grote aantal docks moet er ook veel equipment worden ontworpen voor het laden en lossen.”

Strakke planning

De planning is een uitdaging. “De enorme afmetingen spelen hierbij wel een rol. De afstanden op het bouwterrein zijn lang, de hoogtes enorm en aantallen zijn per definitie groot. Onze mensen en materialen zijn gereed en beschikbaar. We doen er alles aan om de geplande deadline van 24 februari 2024 haalbaar te maken en we liggen vooralsnog goed op schema.”

Onderhoudscontracten

“Is het project eenmaal in volle tevredenheid overgedragen aan de verhuurder en huurder, dan bieden we aantrekkelijke onderhoudscontracten”, aldus Van Eck. “Met een onderhoudscontract heeft de opdrachtgever voor de periode van tien tot vijftien jaar geen omkijken naar zijn installaties. We monitoren de conditie van de installaties, komen in actie als de klant iets wil veranderen en zijn 24/7 bereikbaar voor storingen, ook ’s avonds en in het weekend. Van Hees kan voor de installaties desgewenst ook een meerjarig onderhoudsplan opstellen waardoor de installaties altijd in optimale condities blijven, tegen lagere onderhoudskosten.”

Met deze ruime ervaring zijn de installaties van dc’s bij Van Hees in betrouwbare handen. “Onze mensen delen hun ervaring en komen samen met u tot de beste oplossingen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details