Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Alles in dit hoogbouwvrieshuis loopt ‘op rolletjes’

Alles in dit hoogbouwvrieshuis loopt ‘op rolletjes’

Voor de engineering en productie van de magazijnsystemen in haar nieuwe, volautomatische hoogbouwvrieshuis Cool Port 2 in Rotterdam deed Kloosterboer een beroep op Westfalia Logistics Solutions Europe.

“Dit is niet het eerste project in opdracht van Kloosterboer. We weten wat de logistiek dienstverlener wil en onze systemen functioneren probleemloos in ruimtes met temperaturen tot -25°C. Ook hier zijn we verantwoordelijk voor de transportbanen en automatiseringssoftware. In dit hoogbouwmagazijn met zes gangen worden de pallets geleverd met conventionele of zelflossende vrachtwagens, waarna ze via rollenbanen, draaitafels en sluizen automatisch naar het magazijn worden gebracht. Eenmaal op locatie worden ze door kranen op één van de 60.000 palletplaatsen gezet”, vertelt international project manager John van Dijk. “De werking van dit magazijn wordt gekoppeld aan het WarehouseExecutionSysteem Savanna.NET®. Elke opdracht wordt in het systeem ingevoerd, waarna de goederen uit het magazijn naar een supersnel tussenmagazijn met ongeveer 1.000 opslagplaatsen gebracht worden. Finaal worden ze naar de expeditie getransporteerd, exact zoals ze met behulp van elektrische palletwagens in de vrachtwagens aan de docks geladen moeten worden.”

International project manager John van Dijk

De realisatie van dit project nam iets meer dan een jaar in beslag. Vandaag werkt de specialist voor Kloosterboer al aan nieuwe projecten in binnen- en buitenland.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details