Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Alles in dit hoogbouwvrieshuis loopt ‘op rolletjes’

Kloosterboer_Rotterdam-06-2021_dsc_8741

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Westfalia

17 augustus 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Voor de engineering en productie van de magazijnsystemen in haar nieuwe, volautomatische hoogbouwvrieshuis Cool Port 2 in Rotterdam deed Kloosterboer een beroep op Westfalia Logistics Solutions Europe.

“Dit is niet het eerste project in opdracht van Kloosterboer. We weten wat de logistiek dienstverlener wil en onze systemen functioneren probleemloos in ruimtes met temperaturen tot -25°C. Ook hier zijn we verantwoordelijk voor de transportbanen en automatiseringssoftware. In dit hoogbouwmagazijn met zes gangen worden de pallets geleverd met conventionele of zelflossende vrachtwagens, waarna ze via rollenbanen, draaitafels en sluizen automatisch naar het magazijn worden gebracht. Eenmaal op locatie worden ze door kranen op één van de 60.000 palletplaatsen gezet”, vertelt international project manager John van Dijk. “De werking van dit magazijn wordt gekoppeld aan het WarehouseExecutionSysteem Savanna.NET®. Elke opdracht wordt in het systeem ingevoerd, waarna de goederen uit het magazijn naar een supersnel tussenmagazijn met ongeveer 1.000 opslagplaatsen gebracht worden. Finaal worden ze naar de expeditie getransporteerd, exact zoals ze met behulp van elektrische palletwagens in de vrachtwagens aan de docks geladen moeten worden.”

International project manager John van Dijk

De realisatie van dit project nam iets meer dan een jaar in beslag. Vandaag werkt de specialist voor Kloosterboer al aan nieuwe projecten in binnen- en buitenland.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details