Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Alle staal- en balustradewerkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd

Alle staal- en balustradewerkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd

Een balustrade is vaak niet alleen een functioneel element, maar draagt ook bij aan de uitstraling van een gebouw. Zo waren de galerijbalustrades aan een deel van de serviceflats van De Batouwe in Tiel kenmerkend voor de uitstraling van het gebouw. Daarom heeft architect Pieter Wagter dit bouwelement ook in de gerenoveerde gevel laten terugkeren. Hoofdaannemer De Vree en Sliepen schakelde Van Pommeren Las & Montage in om de bestaande balustrades te demonteren, op de bouwplaats te bewerken, opnieuw te conserveren en terug op de nieuwe gevel te monteren.

Van Pommeren demonteerde de balkonhekken van De Batouwe en bewerkte deze elementen, om ze vervolgens opnieuw op de bouwplaats te monteren.

Las- en montagebedrijf Van Pommeren uit Veenendaal is in relatief korte tijd uitgegroeid tot een exclusief metaalbedrijf met trappen, balustrades en speciale constructiebouw als corebusiness. “We voeren alles in eigen beheer uit: van tekenen en engineeren t/m ontwikkelen, produceren en monteren. We gaan daarbij geen enkele uitdaging uit de weg. Hoe complexer het project, hoe leuker we het vinden”, vertelt projectbegeleider Dieter Ploeg. “Soms is het wel eens een particuliere klant, maar in de regel zijn het architecten, aannemers en constructeurs uit heel Nederland die bij ons aankloppen om hen te helpen met hun trappen, balustrades, staalconstructies of plaatwerk. De Vree en Sliepen is één van die relaties waarmee we vaker samenwerken voor de meest uiteenlopende projecten.”

‘Hoe complexer een project, hoe leuker het voor ons team is’

Oude materialen hergebruiken

Zo werden de specialisten van las- en montagebedrijf Van Pommeren door het bouwbedrijf uit Tiel ook in een vroeg stadium bij de transformatie van De Batouwe betrokken. “We zijn dagelijks bezig met het ontwikkelen, produceren en monteren van nieuwe balustradesystemen en trappen, en moeten wel vaker speciale elementen ontwikkelen om aan de wensen van onze klanten te voldoen. Maar dit was toch wel een uitzonderlijk project, aangezien het bouwteam zoveel mogelijk oude elementen wil terughalen, verduurzamen en opnieuw gebruiken”, licht de projectbegeleider toe. “We controleerden eerst of de bestaande balustrades van de balkons gerecycleerd konden worden. Vervolgens werden ze gedemonteerd en in ons atelier ontlakt, ontzinkt en, waar nodig, hersteld. Daarna werden ze opnieuw verzinkt en brachten we een nieuwe poedercoating in twee lagen aan. De gerenoveerde heksystemen werden uiteindelijk op de nieuwe gevel gemonteerd. Dit project is in verschillende fasen opgedeeld, want het gebouw werd blok per blok gerenoveerd. Tussen de demontage van de oude elementen en de montage van de vernieuwde balustrades zat gemiddeld vier weken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details