Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Al 28 jaar het dak op’
Kantoren Stibbe en AKZO te Amsterdam, waar Winans Dakwerken het dakwerk heeft verzorgd.

‘Al 28 jaar het dak op’

Winans Dakwerken is gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van bitumineuze en kunststof dakbedekkingen, isolaties, onderconstructies en alle soorten dakdoorvoeren, daglichtconstructies en details. Het succesverhaal van de Overijsselse onderneming begint in 1993, als oprichters Harjo Wind, Klaas ten Napel en Ferdie Prins samen naar de Kamer van Koophandel in Meppel stappen. Op dat moment konden zij niet vermoeden waar het bedrijf anno 2021 staat….

Alle activiteiten onder één dak

De naam Winans is een afgeleide van de achternamen van de drie oprichters WInd, ten NApel en PriNS. Laatstgenoemde is in 1999 uit het bedrijf gestapt en in 2007 teruggekomen als werkvoorbereider. Vandaag de dag heeft Winans Dakwerken circa 50 medewerkers in dienst, die zich elke dag actief en met passie inzetten om de meest uiteenlopende dakprojecten tot een succesvol einde te brengen. “Onze ambitie is nog altijd om als dé partner voor professionele dakbedekkingssystemen in de huidige markt te opereren”, vertelt Harjo Wind. “Sinds enkele jaren zijn we gevestigd in Blokzijl, waar we al onze activiteiten onder één dak herbergen. Hierdoor kunnen we opdrachtgevers nog beter en completer van dienst zijn, in al hun projecten.”

Veranderend klimaat vraagt om nieuwe technieken

De afgelopen jaren zijn dakbedekkingen steeds complexer geworden, erkent Wind. Onder andere als gevolg van de klimaatveranderingen. “Als organisatie volgen wij nieuwe en duurzame technieken op dit vlak op de voet. Ons uitgebreide productgamma onderstreept dit. Bijvoorbeeld met onze groendaken, waterretentiedaken, energiedaken en leefdaken leveren wij een waardevolle bijdrage aan de natuurinclusieve stad, terwijl onze mossedumdaken en tuindaken perfect kunnen worden ingezet als waterbuffering. Dankzij deze toepassing wordt het gemeenteriool ontlast én de groeiende wateroverlast actief teruggedrongen. Naar wens realiseren wij bovendien bitumineuze dakbanen die voor CO2-reductie kunnen zorgen, evenals dakbanen met slimme energie-opwekkers. Onze slimme dakspecialisten inventariseren graag de mogelijkheden voor uw projecten. Bovendien nemen we graag het preventief en productief onderhoud voor onze rekening, zodat u zo lang mogelijk van uw Winans dak kunt genieten.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details