Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Akoestische panelen maken de monumentale ruimtes bruikbaar
Akoestische panelen van Incatro in de directiekamers.

Akoestische panelen maken de monumentale ruimtes bruikbaar

Bij de renovatie van het monumentale hoofdkantoor van Shell speelde de akoestiek een belangrijke rol. “Sinds de minimalistische architectuur zijn intrede heeft gedaan en kantoortuinen niet meer weg te denken zijn, moeten degelijke maatregelen worden genomen om het geluid in de ruimtes aangenaam te maken”, weet Hans Schroots, directeur van Incatro.  

Ook het gerenoveerde hoofdkantoor van Shell vertoont veel hard stucwerk en schoon metselwerk. Daarnaast werd het kantoor verdeeld in nieuwe, kleinere ruimtes met een diversiteit aan functies. Huddle rooms, belcellen, kantoortuinen, kleinere kantoortjes, vergaderruimtes, break out rooms en herstel- en rustruimtes zijn verdeeld over vijf bouwlagen. Overal waar de harde oppervlaktes zorgden voor hinderlijke geluidsreflecties, pakte Incatro de akoestiek aan.

Akoestische panelen van Incatro in de directiekamers.

Omvangrijk maatwerk

“Het was een enorm project”, vertelt Schroots. “We hebben eerst het passende akoestische paneel voor Shell ontworpen. Vervolgens hebben we deze op maat gemaakt voor elke ruimte, met inachtneming van wandcontactdozen, thermostaten en AV-materialen, in de kleur zoals aangegeven door de architect en volgens de normen van het LEED gold certificaat. Alles up-to-date en state-of-the-art. Om een indruk te geven van de omvangrijkheid van het project: hiermee waren 15.000 strekkende meter aluminiumprofiel, 7.500 hoekverbinders en 4.000 vierkante meter stof gemoeid.”

25 jaar kennis en kunde

Incatro Room Acoustics ontwikkelde als eerste ter wereld een hoogwaardige geluidsabsorber die nog steeds internationaal de norm stelt. Nu adviseert, ontwerpt en regelt zij de engineering, productie en montage van de akoestische oplossing. Met de kennis en kunde die zij in meer dan 25 jaar opbouwde, begeeft zij zich in de top van deze specialistische markt. Schroots: “Daarbij is samenwerking een belangrijk item binnen ons bedrijf. Bij Shell betekende dit niet alleen de samenwerking binnen onze eigen afdelingen, maar ook die met onze leveranciers en de andere partners binnen dit project. En die samenwerking is enorm geslaagd.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details