Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie

Akoestische betonblokken voor een prettige geluidsbeleving

Steeds vaker komt bij nieuwbouw en renovatie de nadruk te liggen op duurzame materialen. Tegelijkertijd wordt de ruimtebeleving steeds belangrijker. Daarbij is een goede ruimte-akoestiek van essentieel belang. Met name in de utiliteitsbouw, waar gezondheid en welzijn centraal staan. Belangrijk is daarom om te investeren in de toepassing van
duurzame materialen.

Soundblox akoestische betonblokken zijn speciaal ontworpen om hinderlijke nagalm zodanig te reduceren, dat kennis beter wordt overgedragen en er een prettige geluidsbeleving ontstaat. Daarmee wordt de aandachtcurve van mensen in de ruimte verlengd, ziekteverzuim gereduceerd en herstel bevorderd.

Soundblox in de strijd tegen CO2

Binnenkort zijn Soundblox leverbaar die op een CO2-negatieve manier geproduceerd kunnen worden. Daarbij wordt actief CO2 uit de lucht gewonnen en gebruikt bij de productie. Daarmee vormen de akoestische betonblokken niet alleen een oplossing in de strijd tegen lawaaivervuiling, maar ook in de strijd tegen klimaatverandering!

Soundblox groene wand

Soundblox kunnen ook geleverd worden met een natuurlijk gepreserveerde mosbedekking die elke ontvangsthal, foyer of conference room een natuurlijke en bijzondere uitstraling geeft. De geluidsabsorberende en constructieve eigenschappen van Soundblox in combinatie met de exclusieve uitstraling van de 100% natuurlijke mos vormen samen een bijzondere synergie en een hoogwaardig geluidsabsorberende oplossing. De mosbedekking is volledig onderhoudsvrij, heeft geen water of daglicht nodig en is ook leverbaar in de vorm van akoestische panelen met geluidsabsorberende backing die gemakkelijk op de muur kunnen worden aangebracht.

Op rijafstand geproduceerd

In de bouwwereld kampen we momenteel met heel wat uitdagingen, met name door schaarste en prijsverhogingen van beschikbare bouwmaterialen. En dan is er nog de duurzaamheid! Veel materiaal komt uit verre oorden waardoor levertijden in het gedrang komen en het transport een grote belasting vormt voor het milieu. Een oplossing, zowel letterlijk als figuurlijk in beton gegoten, kan helpen om aan deze uitdagingen het hoofd te bieden. Beton wordt, net als de grondstoffen hiervoor, namelijk op rijafstand geproduceerd waardoor de toelevering gewaarborgd blijft.

Terecht dus dat men weer teruggrijpt op de meer traditionele vertrouwde bouwmaterialen zoals het altijd beschikbare beton, dat zich niet alleen bewijst als stabiele oplossing in onzekere tijden maar ook veelzijdiger blijkt dan vaak wordt gedacht!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details