Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
AGRO Merchants Group, Urk | Efficiënte dockingsystemen zorgen voor temperatuurbehoud

AGRO Merchants Group, Urk | Efficiënte dockingsystemen zorgen voor temperatuurbehoud

In de distributielogistiek van vrieshuizen speelt, naast een snelle aan- en afvoer, temperatuurbehoud een belangrijke rol. De docks van de nieuwe uitbreiding van AGRO Merchants Group zijn daartoe uitgerust met hoogwaardige levellers, shelters en sectionale deuren van Rite Hite. “Als de deuren van de docks worden geopend, treden opblaasbare shelters in werking die de vrachtwagen volledig omsluiten. Hierdoor ontstaat een thermische schil tussen de laadruimte en het vrieshuis”, vertelt Account Manager Peter Bonsink van Rite Hite.

De van oorsprong Amerikaanse specialist in dockingsystemen levert voor de nieuwe docks van AGRO Merchants Group in Urk de docklevellers, dockshelters en sectionale dockdeuren. De hydraulische docklevellers zijn meegestort in de betonnen ruwbouw van de DC-uitbreiding en nivelleren het hoogteverschil tussen vrachtwagen en logistieke vloer. De geleverde dockdeuren worden T-deuren genoemd, verwijzend naar de vorm. Deze sectionaaldeuren zakken voor de levellers langs, wederom in verband met het temperatuurverschil tussen binnen en buiten. De opblaasbare dockshelters zijn van PVC en worden opgeblazen door een ventilator. Bonsink: “Op deze manier ontstaat een volledige thermische schil rondom de laadopening van de vrachtwagen, met geringe temperatuurval. Dit is een semi-automatische oplossing, door de vrachtwagenchauffeur of logistiek medewerker zelfstandig te bedienen.”

Koel-vriesdeuren

De temperatuur in de dockingzone van het vrieshuis van AGRO Merchants Group in Urk bedraagt +7 graden Celsius. Verderop in het gebouw bevindt zich een diepvrieshuis op zeer lage temperatuur, dat op een even efficiënte manier toegankelijk moet zijn. Rite Hite levert hiertoe twee sectionale koel-vriesdeuren van het type Barrier Glider, een dubbele schuifdeuroplossing. Bonsink: “Dit zijn hogesnelheidsdeuren met een hoogte van een kleine vijf meter, waardoor pallettrucks de volledige transportcapaciteit kunnen benutten. De deuren zijn gemaakt van volledig isolerende, aanrijding-resistente panelen van fiberglass, voorzien van warmtelinten aan de zijden om vastvriezen te voorkomen. De Iso-Tek® paneelopbouw wordt gecombineerd met het Thermal Air™ afdichtsysteem, dat bijdraagt aan het bereiken van een superieure omgevingsafscheiding bij de opening, met lagere energiekosten.” Rite Hite draaide tijdens de uitvoering volledig mee in de operationele logistiek, met een in eigen beheer uitgevoerde montage.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details