Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
AGC ontvangt Cradle to Cradle CertifiedTM Silver-certificering voor brandwerend glas

AGC ontvangt Cradle to Cradle CertifiedTM Silver-certificering voor brandwerend glas

2010 was het jaar waarin AGC Glass Europe voor het eerst een Cradle-to-Cradle-certificering werd toegekend[1]. Tot op de dag van vandaag laat AGC zien dat het streven naar betere milieuprestaties van haar producten onverminderd wordt voortgezet met de toekenning van Cradle to Cradle CertifiedTM Zilver voor haar brandwerend glas Pyrobel en Pyrobelite[2].

Door toekenning van het Cradle-to-Cradle Zilver-certificaat voor brandwerende glasproducten blijft AGC haar streven naar duurzame glasproducten waarmaken. Het algemene certificeringsniveau voor de Pyrobel- en Pyrobelite-reeks is Zilver, terwijl voor vier van de vijf categorieën het niveau Goud is behaald: Hergebruik van materialen, duurzaam waterbeheer, hernieuwbare energie en CO2-beheer en sociale aspecten.

Vandaag de dag biedt AGC de meest omvattende portefeuille C2C-gecertificeerde glasproducten met de status brons, zilver en goud[3].

Cradle to Cradle CertifiedTM Silver-certificering

Europees leider op het gebied van brandwerend glas
Met een volledig assortiment brandwerende glasproducten en speciale technische ondersteuning is AGC een actieve speler op het vlak van brandveiligheid voor mensen en gebouwen. Pyrobel(ite) is een assortiment gelaagd veiligheidsglas dat een gegarandeerde bescherming biedt tegen brand voor de duur van 30 tot 180 minuten.

Deze producten voldoen aan alle geldende vereisten, normen en richtlijnen voor brandveiligheid. Pyrobel voldoet aan de eisen in de volgende Europese klassen: E (integriteit); EW (stralingsbeheersing) en EI (integriteit en isolatie).[4]

Door te kiezen voor Pyrobel of Pyrobelite Cradle to Cradle CertifiedTM Zilver-glas kunnen architecten en bestekschrijvers gegarandeerd duurzame projecten opleveren en betere scores behalen voor milieucertificaten voor gebouwen, zoals LEED.

Meer informatie over de inzet van AGC voor het milieu vindt u in het duurzaamheidsrapport op www.agc-glass.eu. Meer weten over hoe AGC-producten u kunnen helpen om in aanmerking te komen voor milieucertificaten zoals LEED of BREEAM? Ga dan naar www.agc-yourglass.com/tools.

Ga naar www.yourpyrobel.com voor meer informatie over Pyrobel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details