Leebo Intelligente Bouwsystemen
01:27
15-07-2019

AFAS Experience Center | Puzzelen met elementen op basis van eigen productie

De bouw van het AFAS Experience Center vraagt om een specialistische gevelpartij die veel in eigen hand kan en wil houden. “De combinatie van BIM-engineering, productie, levering en montage van de gevel plus achterconstructie is onze specialiteit”, zegt Hoofd Calculatie/Verkoop Jan Couwenberg van Leebo Intelligente Bouwsystemen. “Een aantal van de 20.000 ondoorzichtige gevelelementen – waarvan 13.000 unieke – vereist zowel volume- als maatwerkoplossingen die maar weinig partijen in eigen beheer aankunnen.”

De gevels van de verschillende gebouwen van het AFAS Experience Center zijn op de theaterkoepel na afgewerkt met LeeBond, een ‘strakke, stabiele en lichte’ schil van aluminiumcomposiet (thermoplastische polyethyleenkern met aan beide zijden een aluminium laag van 0,5 mm dikte)  met een grote vormvrijheid. De elementen worden in eigen beheer CNC-gefreesd en gecombineerd met de stalen achterframeconstructie LeeFrame, dat net als LeeBond in eigen beheer is ontwikkeld. Couwenberg: “LeeFrame is een binnenblad dat grote overspanningen mogelijk maakt en net als de gevelbeplating voornamelijk uit maatwerkframes wordt samengesteld voor dit project. Van de 1.150 LeeFrames zijn er maar liefst 900 uniek te noemen.”

Aflevering en montage op één dag
Engineering met de laatste BIM-updates en montage met eigen kranen zorgt voor een totaalleverantie op maat van het project, aldus Couwenberg. “Met verschillende hypermoderne kranen en verreikers kunnen wij alle kanten op, in eigen beheer meelopend in de drie bouwstromen van kantoor, theater en het middendeel.” Niets kan op locatie worden opgeslagen. De just-in-time-levering is daarom slim georganiseerd. “Op afroep leveren wij vanuit onze eigen productielocatie in Nieuwkuijk. Daar staan de juiste elementen klaar en wat wordt aangeleverd, wordt op dezelfde dag nog gemonteerd.” De variatie van de elementen is al genoemd, maar om te verduidelijken: de grootste serie repeterende elementen is 23 stuks, op een totaal van 20.000 elementen. “We moeten dus flexibel zijn, maar de bemensing blijft binnen de perken voor wat betreft de montage: zes tot achttien man.” 

Leebo Intelligente Bouwsystemen

Een van de drie bouwstromen betreft het kantoor aan de entreezijde.

Kwaliteit borgen
De Brabantse gevelbouwer is dit voorjaar begonnen met de montage en hoopt voor de jaarwisseling klaar te zijn in Leusden. “Waarom totaalleverantie in eigen beheer zo belangrijk is? Om een voorbeeld te geven: de qv-waarde (geveldichting; red.) is hier zeer belangrijk. Voor de blowerdoortest wordt de extreem hoge waarde van 750 Pascal gehanteerd. Wanneer je met betrokken opdrachtgevers, zoals hier het geval is, zoveel mogelijk vooraf acteert en alles in eigen hand houdt, is de gewenste technische kwaliteit goed geborgd. Het is een prestatiegericht samenwerkingsproces. Dit volume en deze mate van uniciteit zie je echter zelden; er zijn niet veel partijen die voor het AFAS Experience Center in aanmerking komen als het gaat om ondoorzichtige geveldelen.”

Tekst: Jan Kees Verschuure
Beeld: Leebo Projecten B.V.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Projectinfo

Maatwerkoplossingen op basis van specials
Voor Buiting Staalbouw, producent van de staalconstructie van het AFAS Experience Center, zijn er geen doorsnee projecten of producten. “Al onze werkzaamheden zijn hoofdzakelijk gebaseerd op specials”, zegt projectleider Jurgen Exterkate. “Een project met nauwelijks repetitieve onderdelen is op onze maat gesneden. Dimensionering en detaillering zijn tot in de puntjes met de opdrachtgever uitgewerkt. Wij engineeren, produceren en monteren alles zelf om de kwaliteit in eigen beheer te houden.”

Het AFAS Experience Center bestaat uit een serie gekoppelde gebouwen met elk een eigen signatuur. De meeste constructieve staaldelen boven het maaiveld worden geproduceerd, geleverd en gemonteerd door Buiting Staalbouw. “De vrije vormen van het ontwerp, de verschillende constructies van de bouwdelen, de overspanningen en de gecompliceerde verbindingen vragen om maatwerkoplossingen op basis van millimeterwerk.” Investeren in relaties aan de voorkant is noodzakelijk, zowel met AFAS als opdrachtgever Dura Vermeer Bouw Hengelo. “Alles hangt met elkaar samen, details vragen aandacht”, aldus Exterkate. “Om die reden zijn delen van de staalconstructie vooraf in de fabriek opgebouwd.” De voorbijganger kan aan de snel groeiende constructies goed zien dat elke verbinding uniek is ontworpen; de knopen in de constructies zijn indrukwekkend.

‘Niet uitbesteden’
Zowel naar het constructieontwerp als de uiteindelijke uitwerking is door meerdere partijen kritisch gekeken. “De gekromde gevel van het hoofdgebouw moet je feitelijk zien als een stalen hangbrug. Tijdens de opbouw is deze ondersteund door drie tijdelijke kolommen gefundeerd op heipalen. Uiteraard blijft het spannend wanneer de tijdelijke kolommen worden weggenomen, dat proces wordt zorgvuldig gemonitord. Voor zich spreekt dat dit project volledig in BIM is uitgewerkt. De sparingen voor installaties en de verankeringen voor de verschillende gevelsystemen zijn in onze productie meegenomen. Wij vinden vormvrijheid – ontwerpen op basis van een sterke visie – altijd leuk en uitdagend. Met projecten als het bollendak van Stationsplein Oost in Utrecht en het appartementengebouw Pontsteiger in Amsterdam zijn wij op constructief gebied wel wat gewend, met name als het gaat om de constatering dat alles maatwerk is en je de montage niet zomaar kunt uitbesteden. Die houden wij dan ook standaard in eigen hand. Eind dit jaar verwachten wij helemaal klaar te zijn met het AFAS Experience Center.”

Leebo Intelligente Bouwsystemen

Het opbouwen van de trekboogconstructie van de gevel van het hoofdgebouw.

Stedenbouw partners

KONESYSTABO