Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Overig

AFAS Experience Center | Liften op maat voor de beste ‘People Flow Experience’

Liftenproducent KONE levert en monteert negen liftinstallaties op maat voor het AFAS Experience Center in Leusden. Dat varieert van een...

linksachter-het-huidige-hoofdkantoor-van-afas

15 juli 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Liftenproducent KONE levert en monteert negen liftinstallaties op maat voor het AFAS Experience Center in Leusden. Dat varieert van een logistieke lift in het restaurant tot transparante panoramaliften in het kantoordeel. “Onze aanpak op basis van maatwerk en beproefde techniek past goed bij een directielevering aan een betrokken opdrachtgever als AFAS. De eindgebruiker staat ook echt centraal”, zegt Project Manager Major Projects Vincent Meijer.

Ontwerpen aan liftinstallaties met de Raad van Bestuur van de gebouweigenaar aan tafel is niet gebruikelijk in de bouw, maar wel tijdens de realisatie van het AFAS Experience Center. “Kwaliteit is het uitgangspunt, te beginnen met de specifieke wensen van AFAS. Wij zijn voor de twee theaterliften met ‘discovloer’ bijvoorbeeld met de opdrachtgever in de A’DAM Toren gaan kijken, waar wij dit principe als eerste voor Nederland hebben beproefd. De panoramische liften zijn afkomstig uit onze Scenic-serie – beproefde techniek dus. Zij krijgen een maatwerkplafond met LED-lichtscherm.” De esthetische wensen van de opdrachtgever staan voorop in het engineeringsproces. “Dit is waar wij graag voor gaan: de beste ‘People Flow Experience’. Daar heeft ook AFAS maximaal aandacht voor. AFAS is een gastvrij bedrijf en wil dat graag tonen aan klant en bezoeker.”

Uitvoering
Ook de logistieke en uitvoeringstechnische samenwerking met hoofdaannemer Dura Vermeer Bouw Hengelo is prima vorm te geven op deze manier, vervolgt Meijer. “Alle – machinekamerloze – liften worden vanaf de putvloer opgebouwd op locatie, te starten vanaf de bouwvak van dit jaar. Wij voorzien eigenlijk geen grote uitdagingen in de planning van productie, levering en montage.” De liftcapaciteit varieert van 630 tot 1270 kilogram. De installaties bedienen vier tot negen lagen, afhankelijk van de hoogte van het bouwdeel. Naast de twee panoramische liften telt het kantoorgedeelte twee betonnen liftkernen met standaardinstallaties aan weerszijden. Het koepelvormige, extern toegankelijke theater telt eveneens vier liftinstallaties, waaronder de twee genoemde. Alle personenliften komen uit op de parkeerlagen onder het maaiveld.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%