Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
AFAS Experience Center | Liften op maat voor de beste ‘People Flow Experience’

AFAS Experience Center | Liften op maat voor de beste ‘People Flow Experience’

Liftenproducent KONE levert en monteert negen liftinstallaties op maat voor het AFAS Experience Center in Leusden. Dat varieert van een logistieke lift in het restaurant tot transparante panoramaliften in het kantoordeel. “Onze aanpak op basis van maatwerk en beproefde techniek past goed bij een directielevering aan een betrokken opdrachtgever als AFAS. De eindgebruiker staat ook echt centraal”, zegt Project Manager Major Projects Vincent Meijer.

Ontwerpen aan liftinstallaties met de Raad van Bestuur van de gebouweigenaar aan tafel is niet gebruikelijk in de bouw, maar wel tijdens de realisatie van het AFAS Experience Center. “Kwaliteit is het uitgangspunt, te beginnen met de specifieke wensen van AFAS. Wij zijn voor de twee theaterliften met ‘discovloer’ bijvoorbeeld met de opdrachtgever in de A’DAM Toren gaan kijken, waar wij dit principe als eerste voor Nederland hebben beproefd. De panoramische liften zijn afkomstig uit onze Scenic-serie – beproefde techniek dus. Zij krijgen een maatwerkplafond met LED-lichtscherm.” De esthetische wensen van de opdrachtgever staan voorop in het engineeringsproces. “Dit is waar wij graag voor gaan: de beste ‘People Flow Experience’. Daar heeft ook AFAS maximaal aandacht voor. AFAS is een gastvrij bedrijf en wil dat graag tonen aan klant en bezoeker.”

Uitvoering
Ook de logistieke en uitvoeringstechnische samenwerking met hoofdaannemer Dura Vermeer Bouw Hengelo is prima vorm te geven op deze manier, vervolgt Meijer. “Alle – machinekamerloze – liften worden vanaf de putvloer opgebouwd op locatie, te starten vanaf de bouwvak van dit jaar. Wij voorzien eigenlijk geen grote uitdagingen in de planning van productie, levering en montage.” De liftcapaciteit varieert van 630 tot 1270 kilogram. De installaties bedienen vier tot negen lagen, afhankelijk van de hoogte van het bouwdeel. Naast de twee panoramische liften telt het kantoorgedeelte twee betonnen liftkernen met standaardinstallaties aan weerszijden. Het koepelvormige, extern toegankelijke theater telt eveneens vier liftinstallaties, waaronder de twee genoemde. Alle personenliften komen uit op de parkeerlagen onder het maaiveld.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details