Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Aannemer met aandacht 

Aannemer met aandacht 

De ruim vijftig betrokken medewerkers van Bouwbedrijf J.G. Timmer uit Kesteren realiseren al vijftien jaar bijzondere bouwprojecten. Volledig in eigen beheer, van ontwerp tot realisatie en van moderne villa tot wasstraat of volledig ingericht kantoor. De afgelopen jaren heeft Bouwbedrijf J.G. Timmer talloze mooie referenties gerealiseerd in de woningbouw, utiliteitsbouw, agrarische bouw, betonbouw en interieurbouw. De nieuwbouw van Babypark in Amersfoort sluit hier mooi bij aan. De ruim 10.000 m2 tellende babywinkel wordt gebouwd in de geluidswal van de A1, op een prachtige zichtlocatie op bedrijvenpark Vathorst.

Eind augustus 2022 is Bouwbedrijf J.G. Timmer gestart met de bouw van Babypark Amersfoort. “In opdracht van FTH Groep en Babypark B.V. realiseren wij een hoogwaardige nieuwbouw, met een parkeerkelder, een magazijn en ruim 7.000 m2 winkeloppervlak”, vertelt Projectleider Pieter Kool. “Vanwege de locatie aan de snelweg moest de nieuwbouw in de geluidswal ingepast worden, die speciaal voor dit project (deels) is verwijderd. Op de plek die vrijkwam, hebben wij allereerst een verdiepte kelder gemaakt, zodat klanten van Babypark deels ondergronds kunnen parkeren. De kelder is met zorg uitgegraven, waarna onze betonspecialisten een grote betonnen bak hebben gerealiseerd. De basisvloer is volledig op het zand gestort, zonder toepassing van bijvoorbeeld heipalen. Hiervoor was maar liefst 1.000 m3 beton nodig!” De vloer is direct na de stort afgewerkt als een parkeerkeldervloer, vertelt hij. “Hier bovenop hebben onze betonspecialisten in het werk de betonwanden gestort. Verder is de nieuwbouw opgebouwd uit een staalconstructie met stalen kolommen, stalen liggers en kanaalplaatvloeren. De vloeren zijn voorzien van betonnen druklagen, monolithisch afgewerkt en voorzien van een coating.”

Bouwbedrijf J.G. Timmer verzorgt ook de montage van twee glazen liften, vier roltrappen en de stalen vaste trappen. (Beeld: MooiMerk)

Bijzondere inkijk dankzij glazen lamellen

Waar de onderste bouwlaag rechttoe-rechtaan is, volgt de bouwlaag daarboven de schuinte van het talud. Hierdoor ontstaat een naadloze overgang naar de omgeving, vertelt Kool. “Het gebouw wordt aan drie kanten (beide kopgevels en een langskant) opgesloten met grond. Bezoekers, medewerkers en leveranciers betreden het pand altijd vanaf dezelfde zijde, waardoor een zorgvuldige verdeling van functies gewenst was.” Alle gevels zijn gesloten met sandwichpanelen, met daar overheen een afwerking van verticaal gemonteerde stalen blokprofielplaten en Alucobond, in verschillende tinten antraciet en wit. “Diverse gevels zijn voorzien van grote aluminium vliesgevels”, vertelt Kool. “Een leuk detail zijn de glazen lamellen aan de snelwegzijde. Het bovenste deel van het gebouw kraagt een aantal meter over. Hiervoor zit een grote vliesgevel, met daarvoor verticaal gemonteerde glazen lamellen. Deze lamellen zijn onder een specifieke hoek vastgezet, waardoor langsrijdend verkeer vanaf verschillende locaties naar binnen kan kijken. Dit geeft een bijzondere dynamiek.” De glazen lamellen zijn 50 cm breed en 9 m hoog en opgedeeld in twee stukken. “In totaal hebben we bijna 60.000 kilo aan glasgewichten gemonteerd. Uitdaging hierbij was om de staalconstructie zodanig zwaar en star te maken, dat spanning in het glas wordt voorkomen. Bovendien hadden we te maken met minimale toleranties.”

(Beeld: MooiMerk)

Modern en hedendaags gebouw

Het dak van Babypark Amersfoort wordt bekleed met een pvc dakbedekking. De dakterrassen op de derde verdieping worden voorzien van hekwerken en ingericht als een ‘proeftuin’, waarin klanten bijvoorbeeld de kinderwagen van hun dromen kunnen testen. Eind dit jaar moet de nieuwbouw gereed zijn. “Babypark B.V. verzorgt zelf de afbouw van de ruimtes”, besluit Kool. “Wel verzorgen wij de montage van twee glazen liften, vier roltrappen en de stalen vaste trappen. Doordat we open staan voor voortschrijdende inzichten en nieuwe ontwikkelingen, ontvangt Babypark B.V. straks een modern en hedendaags gebouw.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details