Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
76.000 m² dak- en wandpanelen en 4.830 m³ vloerisolatie voor coldstore

76.000 m² dak- en wandpanelen en 4.830 m³ vloerisolatie voor coldstore

Dankzij een goede samenwerking tussen alle bouwpartners, rekening houdend met de nodige veiligheidsvoorschriften, zit de bouw van de nieuwe coldstore van NewCold in Bretagne (Frankrijk) in cruise control. Voor het ontwerp en de montage van de isolerende water-, wind- en dampdichte schil én alle deuren, poorten en conveyorsassen van de drie hoogbouwmagazijnen doet hoofdaannemer B-Built een beroep op Isocab Construct. De specialist in isotherme constructies uit Ingelmunster en Steenvoorde (Frankrijk) plaatst geïsoleerde sandwichpanelen en vloerisolatie en coördineert ook de integratie van alle in te bouwen poorten en deuren. Met 47 jaar ervaring kan de firma een uitgebreide referentielijst van standaard en op maat gemaakte koel- en diepvriescellen voorleggen.

De nieuwe coldstore van NewCold nabij Rennes krijgt elke dag meer vorm. Vooral de drie hoogbouwmagazijnen met een lengte van 165 meter, een breedte van 36 meter en een hoogte van 35 meter springen in het oog. Tegen de stalen constructies worden geïsoleerde dak- en wandpanelen gemonteerd en ook binnenin worden de nodige vriescellen gecreëerd. Verder moeten de vloeren voldoende geïsoleerd worden, zodat de koude binnen blijft en de warmte buitengehouden wordt en het energieverbruik beperkt wordt. Ook voor dit vrieshuis heeft Isocab Construct meegeholpen aan het ontwerp van deze isotherme constructies met hoge isolatiewaarde. Het voorbereidingstraject startte reeds in december 2019, toen de specialist door hoofdaannemer B-Built en opdrachtgever NewCold bij het project betrokken werd.

“We hebben al eerder met het Nederlandse bouwbedrijf samengewerkt en weten dan ook heel goed wat we aan elkaar hebben. Sinds mei zijn we volop bezig met de montage van alle elementen. We monteren hier 76.000 m² sandwichpanelen van Isocab by Kingspan voor daken, buiten- en binnenwanden en plafonds. Daarvan is 27.000 m² uitgerust met een dikkere steenwolkern van 300 mm. Verder coördineren we de integratie van de 169 diepvriesdraai- en schuifdeuren, airlockdeuren, branddeuren, fire screens en snelrolpoorten, geplaatst door onze eigen mensen in samenwerking met verschillende van onze trouwe partners. Tot slot voorzien we 4.830 m³ vloerisolatie”, vertelt Wouter Doclo, technisch directeur bij Isocab Construct. “Alhoewel we door onze jarenlange ervaring voor heel wat projecten een standaardoplossing kunnen aanbieden, zijn er bij elk project toch specifieke uitdagingen, bijvoorbeeld op het vlak van uitzettingsvoegen, gedrag bij wind, brandeisen, …. Dat maakt ook dit project niet alledaags. Bij een werk van deze omvang komt een enorme logistieke uitdaging kijken. Bovendien resulteert de ligging in Frankrijk in andere wetten en voorschriften. Tot slot is er nog één niet te onderschatten aspect dat de voortgang van de bouwwerkzaamheden gevoelig beïnvloedt: COVID-19. In het voorjaar van 2021 leveren we dit project op.”

Specialist in ontwerp, montage en onderhoud van isotherme constructies

De succesvolle uitwerking van dergelijke projecten hangt af van echt teamwork. Niet alleen met de hoofdaannemer en andere bouwpartners, maar ook intern tussen verkoop, aankoop, studie- en tekendienst, projectleiding en technische dienst. Isocab Construct kan terugvallen op 47 jaar ervaring en voert alle werkzaamheden in eigen beheer uit. “De geschiedenis gaat terug tot 1973, toen de familie Castelein het toenmalige Isocab boven de doopvont hield. In 2012 werd de productie van panelen overgenomen door Kingspan. Isocab Construct werd een autonoom montagebedrijf dat zich focust op het ontwerp, de montage en het onderhoud van standaard en op maat gemaakte koel- en diepvriescellen”, zegt Pierre Castelein, general manager van het derde generatie familiebedrijf. “Naast ons ruime aanbod isotherme constructies voor zowel geconditioneerde hoogbouw, cleanrooms, dak- en gevelbekleding en modulaire koelkamers verzorgen we ook de aanlevering en opbouw van volledige constructies en dat op maat van de klanten.”

“Door onze kennis van het product en de constructie daarvan maken we het verschil, maar we zweren ook bij een transparante en eenvoudige bedrijfsstructuur met korte informatie- en communicatielijnen. Zo staan we dicht bij onze eigen mensen en de klanten. Door proactief mee te denken, kunnen we vaak mogelijke problemen al oplossen voor ze zich effectief voordoen”, sluit Doclo af. “We beschikken ook over een uitgebreid machinepark. Zo hebben we twee MK 88 mobiele kranen en een 60 ton telescopische kraan, maar het paradepaardje is onze MK 140 mobiele torenkraan. Deze MK 140 is een onmisbaar hulpmiddel voor een aantal zeer specifieke montageknelpunten binnen het project van NewCold in Montauban-de-Bretagne. Uiteraard kan dat machinepark niet goed functioneren zonder de kennis en inzet van onze medewerkers, die dag na dag het beste van zichzelf geven. De kennis van de Franse markt met haar specifieke regelgeving heeft ons geholpen om dit project tot een goed einde te brengen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details