Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
​65 ton aan wapeningsstaal​
Nota Betonvlechtwerken zorgde voor het betonvlechtwerk.

​65 ton aan wapeningsstaal​

Betonvlechtwerk Leeuwenverblijf

Nota Betonvlechtwerken leverde en verwerkte het betonvlechtwerk voor het nieuwe Leeuwenverblijf in ARTIS. In zo’n vier maanden tijd werd er in totaal 65 ton aan wapeningsstaal verwerkt.

Nota Betonvlechtwerken is een knip- en buigcentrale. Het bedrijf werkt deels voor de prefab betonindustrie en heeft daarnaast dertig betonvlechters aan het werk bij bouwprojecten. “We werken onder andere aan woningen, kelders, viaducten en windmolens. Kortom: in de utiliteitsbouw en weg- en waterbouw”, vertelt Taco Nota, directeur en eigenaar van het bedrijf. “We kopen rollen materiaal in en knippen en buigen de wapening zelf. Andere bedrijven kopen het wapeningsstaal vaak geknipt en gebogen in en laten het vlechten door zzp’ers. Wij doen dat allemaal zelf.”

Just-in-time

Nota Betonvlechtwerken werd betrokken bij het project in ARTIS door Anton Bouw en Beton. De twee bedrijven werken wel vaker samen: Nota vlecht de wapening en Anton stort het beton erin. De wapening zit in het Leeuwenverblijf in de vloeren, wanden, rotspartijen en het bezoekersdek. “Dit was voor ons een middelgroot project, maar wel een uitdaging. Vooral vanwege de locatie: middenin een dierentuin. Daar moet je natuurlijk rekening mee houden met de aan- en afvoer van materiaal. De ruimte was beperkt, dus leverden we just-in-time in de ochtend, als ARTIS nog niet geopend was voor bezoekers. Zo was ons materiaal al binnen voordat er mensen kwamen en is er geen overlast geweest. Dit vergde veel communicatie en afstemming met de werkvoorbereiders en de bouwleiding, maar de samenwerking is soepel verlopen. We vonden het een leuk en mooi project, we werken natuurlijk niet elke week in een dierentuin.”

Naast de bijzondere locatie, was ook het werk zelf niet standaard. Nota: “Rotspartijen komen we gewoonlijk niet tegen, dus dat maakte het geen alledaags werk.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details