Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
600 ton staal voor constructie van hoogbouwmagazijn
Tasche Staalbouw was verantwoordelijk voor de engineering, productie, levering en montage van de staalconstructies voor het hoogbouwmagazijn in Almelo.

600 ton staal voor constructie van hoogbouwmagazijn

Daarom wordt ook Tasche Staalbouw vaak door hoofdaannemers gecontacteerd voor de staalconstructies. Zo werd de specialist uit Albergen ook bij de realisatie van het geautomatiseerd hoogbouwmagazijn voor Eurol in Almelo betrokken. 

“Het gaat om een relatief eenvoudige hal met een oppervlakte van 12.500 m². Maar ze is wel 19 meter hoog en dat brengt toch de nodige uitdagingen met zich mee. Aangezien we in een vroeg stadium door de hoofdaannemer gecontacteerd werden, konden we meedenken bij het ontwerp van de staalconstructie. We stonden in voor de engineering en de productie van een gepoedercoate stalen constructie, die in totaal voor zowat 600 ton staal staat”, vertelt Coen Wesselink, bedrijfsleider en tevens projectleider bij Tasche Staalbouw. “Onze eigen montageteams verzorgden de installatie op de bouwplaats. We dachten goed na over de beste manier van monteren en besloten om de constructie vanuit de vier hoeken op te bouwen. De onderdelen van de constructie werden in verschillende fases geproduceerd en dan just-in-time op de bouwplaats geleverd. De vrachten werden goed ingedeeld, zodat de monteurs precies die elementen aangeleverd kregen die zij nodig hadden voor de montage. Een goede voorbereiding en communicatie waren hier doorslaggevend voor een perfect resultaat.”

Bij Tasche weten ze precies hoe ze zo’n project moeten aanpakken. Het familiebedrijf is intussen al 85 jaar actief in staalbouw en stalinrichting. “Onze afdeling Staalbouw is gespecialiseerd in het engineeren, produceren, leveren en monteren van staalconstructies voor bedrijfshallen, veestallen, utiliteitsbouw en woningbouw”, sluit Wesselink af. “Alles wordt onderworpen en geproduceerd met behulp van 3D modelleren, waardoor het risico op fouten tot een absoluut minimum gereduceerd wordt.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details