Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

60.000 m² kanaalplaat verdiepings­vloeren voor nieuwbouw bol.com

Voor het nieuwe distributiecentrum van bol.com in Waalwijk heeft producent van innovatieve prefab vloersystemen VBI bijna 60.000 m² kanaalplaat verdiepingsvloeren geproduceerd en geleverd.

Voorafgaand aan de levering en montage heeft Suppers een toolboxmeeting voor de staalbouwer, aannemer en alle andere betrokkenen verzorgd, wat bijdraagt tot een veilige verwerking van de kanaalplaatvloeren.

5 november 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Voor het nieuwe distributiecentrum van bol.com in Waalwijk heeft producent van innovatieve prefab vloersystemen VBI bijna 60.000 m² kanaalplaat verdiepingsvloeren geproduceerd en geleverd. In totaal gaat het om ca 3.000 vloerelementen van circa 16 meter lang, 40 centimeter dik en met een gewicht van 9.000 kg, die just-in-time en in bijna 1.000 vrachten naar de bouw zijn vervoerd.

“We werden al in een vroeg stadium door Bouwbedrijf van de Ven bij het project betrokken”, vertelt Hugo Suppers, technisch adviseur bij VBI. “In de ontwerpfase hebben we onder andere meegedacht over de juiste vloerindelingen, koppelingen en detailleringen, met oog voor een eenvoudige en kostenefficiënte productie en montage. Vervolgens hebben we dit in de engineeringsfase verder uitgewerkt. We hebben eventuele knelpunten met de staalconstructie inzichtelijk gemaakt en opgelost. Op basis van de montagevolgorde en in nauw overleg met de werkvoorbereider, uitvoerder en projectleider van Van den Brink Staalbouw hebben we bovendien de logistieke en productieplanningen gemaakt.”

Alle elementen zijn just-in-time naar de bouw vervoerd.

Grote inrichtingsvrijheid

Met de kanaalplaat verdiepingsvloeren zijn overspanningen tot 16 meter gerealiseerd met een opgelegde belasting van 7,5 kN/m², wat resulteert in een grote inrichtingsvrijheid voor bol.com, aldus Suppers. “Bovendien bespaart de kanaalplaat tot 50% beton ten opzichte van massieve vloeren, wat zorgt voor fors minder gewicht. Ook is minder wapening nodig. De vloer is 100% recyclebaar en bij het industriële productieproces is er geen afval. Doordat de kanaalplaatvloeren geen uithardingstijd op de bouwplaats vergen en direct na montage volledig belastbaar zijn, versnelt de ruwbouwtijd met 30%.” 

Veilige verwerking

Bij de productie van de kanaalplaat verdiepingsvloeren voor bol.com zijn secundaire grondstoffen toegepast, waaronder betongranulaat. In combinatie met de kanalen zorgt dit voor aanzienlijk minder CO2-uitstoot, aldus Suppers. “De vloerelementen zijn geproduceerd volgens het zogenaamde langebaansysteem. In de fabriek van VBI in Huissen liggen banen van 150 meter lengte, waarop de voorspanning en beton zijn aangebracht. Hierbij is onder meer gebruikgemaakt van een slipstreamer. Zodra de beton voldoende was uitgehard, zijn de elementen gezaagd en kort opgeslagen op het tasveld, zodat de elementen voldoende sterkte hadden om gemonteerd te worden. Vervolgens zijn ze just-in-time naar de bouw vervoerd.” Voorafgaand aan de levering en montage heeft Suppers een toolboxmeeting voor de staalbouwer, aannemer en alle andere betrokkenen verzorgd, wat bijdraagt tot een veilige verwerking van de kanaalplaatvloeren.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details