Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
5.000 m³ beton  in vloeren Rotterdams DC

5.000 m³ beton in vloeren Rotterdams DC

De Rotterdam Polymer Hub is voor een groot deel voorzien van een supervlakke betonvloer. Als vaste partner van CONFERM heeft Van Berlo in een zeer kort tijdsbestek een zo economisch mogelijke vloer gerealiseerd die voldoet aan de gestelde vlakheidseisen. Ruim 5.000 m³ beton kwam eraan te pas.

“Op uitnodiging van CONFERM hebben we ons licht laten schijnen op de verschillende betonvloeren in het nieuwe distributiecentrum van Rotterdam Polymer Hub”, begint Michiel van Zon, commercieel en technisch adviseur bij Van Berlo. “We wisselen veel kennis met elkaar uit en bekijken vaak al in een voortraject of er optimalisaties in het ontwerp te behalen zijn. Voor dit project lag het ontwerp van de vloer overigens al vast en was het vooral zaak om een scherpe prijsstelling neer te leggen. Al hadden we wel te maken met een flinke tijdsdruk, de einddatum stond al vast. ‘Lean’ plannen was dan ook onvermijdelijk.”

4a4a3335-kopieren

In totaal heeft Van Berlo zo’n 5.000 m³ beton verwerkt in de vloeren van het pand.

 

Supervlak en meer

Het distributiecentrum van Rotterdam Polymer Hub omvat een vloeroppervlakte van in totaal 45.590 m². Van Zon: “Meer dan de helft daarvan is uitgevoerd in onze VB Exa® Supervlakke Vloer. Om precies te zijn gaat het om 27.500 m², conform DIN 15.185. De vloer is op staal gefundeerd. We hebben het uitgewerkte plan van de constructeur gevolgd en geen beroep hoeven doen op onze eigen engineeringsafdeling. De vloer is in 24 fasen gerealiseerd, waarbij we onder meer onze superscreedmachine hebben ingezet. Behalve deze supervlakke vloer voor het smallegangenmagazijn hebben we ook de andere vloeren in het distributiecentrum gerealiseerd. Het gaat achtereenvolgens om de vloeren in de zogenaamde ‘bagging ruimte’ (1.440 m²), de expeditievloeren (5.490 m²), de vloeren in de kantoren (600 m²), de mezzaninevloer (4.200 m²) en de laadkuilconstructie buiten (6.300 m²). In totaal hebben wij zo’n 5.000 m³ beton verwerkt in de vloeren van het pand.”

Lean planning

Al vanaf de start van het project zat er een enorme tijdsdruk op het plan, blikt Van Zon terug. “De einddatum was al bepaald. Gezien de omvang van het project best een uitdaging. Een goede samenwerking is dan essentieel om enerzijds de planning te halen en anderzijds de kwaliteit te garanderen. Alle voorwaarden moeten dan goed zijn. Met alle betrokken partijen werd vooraf dan ook een lean planning opgesteld, zodat alle activiteiten perfect in elkaar pasten. Dat is hier goed gelukt. CONFERM is zoals gezegd geen onbekende van ons. Samen hebben we al meer van dit soort distributiecentra gebouwd en de samenwerking verloopt altijd in goede harmonie. We weten wat we aan elkaar hebben en zijn samen in staat om altijd de meest optimale oplossing te bedenken. Oplossingsgericht denken is zeker bij projecten van deze omvang een must. Op dit moment zijn we samen met CONFERM bezig met de realisatie van nog twee grote distributiecentra.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details