Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
48.000 m² isolatiepanelen voor nieuwe vriesfaciliteit van NewCold in Corby
In Corby is gekozen voor de best isolerende panelen die op dit moment in de markt verkrijgbaar zijn.

48.000 m² isolatiepanelen voor nieuwe vriesfaciliteit van NewCold in Corby

Koel Isolatie Maatschappij (K.I.M.) Nederland B.V. is dé marktleider in de realisatie van koel- en vrieshuizen en productieruimtes voor levensmiddelen. “Wij zijn al ruim een halve eeuw gespecialiseerd in de realisatie van geconditioneerde ruimtes”, vertelt Elbert Jan Drieënhuizen, Commercieel Directeur van K.I.M. Nederland B.V. “Hierbij nemen wij opdrachtgevers alle werk uit handen. In de voorfase denken we actief mee over de beste projectspecifieke toepassingen. Vervolgens staan wij in voor het (3D/BIM) tekenwerk, de berekeningen, de levering én de montage van de componenten, die wij uitsluitend inkopen bij gerenommeerde leveranciers. Hierdoor worden de beste prestaties in duurzaamheid, luchtdichtheid, veiligheid en voedselhygiëne geborgd.”

Toonaangevende projecten zoals in Corby vragen om toonaangevende partners. Ook als het om de (sandwich) buitengevels, binnenwanden, plafonds, vloeren, binnendeuren, sluisdeuren, raamkozijnen, dakbedekking en hemelwaterafvoeren gaat. “In het verleden hebben wij al diverse projecten voor NewCold en B-Built gerealiseerd, waaronder in Wakefield (UK) en Rheine (Duitsland). En ook in Corby zijn we, in opdracht van B-Built, weer een mooie samenwerking aangegaan”, vertelt Drieënhuizen. “Bijzonder aan de nieuwste vriesfaciliteit van NewCold is dat het silobouw betreft. De stellingconstructie van het 42,6 meter hoge volautomatische vrieshuis vormt meteen ook de draagconstructie van het gebouw. Waar we normaliter een isolerende schil om de staalconstructie maken alvorens de stellingen in het gebouw worden gezet, zijn in dit project de isolatiepanelen voor gevels en daken tegen de stellingconstructie geschroefd. Een separate staalconstructie was niet nodig, waardoor een maximale bezettingsgraad ontstaat.”

In Corby is gekozen voor de best isolerende panelen die op dit moment in de markt verkrijgbaar zijn. “De gevels, daken, binnenwanden en plafonds van zowel het hoogbouwmagazijn als de voorbouw zijn voorzien van hoogwaardige isolatiepanelen van Isocab by Kingspan, met een gepatenteerde QuadCore isolatiekern en in verschillende diktes en (kleur)afwerkingen”, vertelt Drieënhuizen. “Het hybride QuadCore hardschuim blinkt niet alleen uit in thermische isolatieprestaties, maar levert ook een superieure bijdrage aan brandveiligheid en duurzaamheid. Doordat de isolatiepanelen in de UK geproduceerd worden en aanzienlijk dunner zijn dan vergelijkbare producten, kon bovendien flink bespaard worden op logistieke bewegingen én bijbehorende CO2-uitstoot.”

Om de koude in de koel- en vriesruimtes te houden en het energieverbruik tot een minimum te reduceren, beschikt het gebouw over een uitgekiende luchtdichting. “Deze hoogwaardige luchtdichting levert tevens een positieve bijdrage aan de brandveiligheid van het gebouw”, aldus Drieënhuizen. “Door het zuurstofniveau naar 16 á 17% te brengen, kan geen brand ontstaan. Bovendien zijn barrières door compartimenteringen niet aan de orde.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details