Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
440 ton staal voor Internationale School Almere
De totale doorlooptijd van de montage was zes weken.

440 ton staal voor Internationale School Almere

Van staalconstructie tot stalen pergola

Tasche Staalbouw produceerde en monteerde de staalconstructie voor het nieuwe pand van de Internationale School in Almere. Ook maakte het staalbouwbedrijf een grote stalen pergola. In totaal werd er zo’n 440 ton staal gebruikt.

Het staalbouwbedrijf werkte het engineeringstraject van de hoofddraagconstructie uit in 3D, vertelt projectleider Tom Oude Voshaar. “Nadat dit was goedgekeurd, zijn we de staalconstructie gaan produceren. Eind januari zijn we gestart met de montage en dat is inmiddels afgerond.”

Tasche produceerde en monteerde de staalconstructie van de nieuwe school.

Levering in fases

Het staal werd per fase op de bouw geleverd: eerst de kolommen, liggers en vloeren van de eerste verdiepingen en daarna die van de overige verdiepingen. Naast de 19 vrachten aan staal, werden ook twee HEB900 vloerliggers met een lengte van 27,5 meter en een gewicht van 12.500 kg per stuk in het project gebruikt. Oude Voshaar: “Bijna alle kolommen bestaan uit kokers, waardoor er complexe aansluitingen ontstonden. Alle kolommen werden tijdens de montage tweezijdig afgeschoord en gevuld met beton. Dit zorgt voor een goede brandwerendheid van het gebouw. Daarnaast legden we nog 6.500 m2 kanaalplaatvloeren op de vier verdiepingen. De totale doorlooptijd van de montage op het project was zes weken.”

Complexe constructie

Fase twee van het project was de bouw van een grote stalen pergola. Om zo min mogelijk bouten in het zicht te hebben, werd deze pergola opgebouwd uit gelaste frames. “Dit maakte de constructie vrij complex. De pergola bestaat uit twee delen en is in totaal zo’n veertig meter groot. Alle dakliggers zijn buizen en deze zijn rond gewalst. De hele constructie is verzinkt en gepoedercoat in RAL7021. Er zitten rvs spandraden in waar groen tegenaan kan groeien.”

Voor Tasche Staalbouw was dit een middelgroot project. Gedurende de montageperiode werd er met drie monteurs tegelijk gewerkt, bij de vloerwerkzaamheden met een man extra. De samenwerking met hoofdaannemer Van Norel Bouwgroep verliep zeer gestroomlijnd, vertelt Oude Voshaar. “We werken veel samen en zijn vaste partners dus weten wat we aan elkaar hebben. De communicatie verloopt altijd goed en in de uitvoering zijn de lijnen kort.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details