Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie

40 jaar bouwen op zekerheid over kwaliteit en prestaties van deuren: GND Garantiedeuren blijft innoveren.

Stichting Garantiedeuren GND viert dit jaar een mijlpaal van 40 jaar sinds de oprichting, waarin de focus altijd heeft gelegen op het bieden van garantie op de kwaliteit van deuren. Maar tegenwoordig gaat het niet alleen meer om garanties, maar ook om de zekerheid en controleerbaarheid van de kwaliteit en prestaties van deuren. Dit besef is van levensbelang, aangezien veel prestaties aan de buitenkant van deuren onzichtbaar en lastig te controleren zijn.

Om transparantie en controleerbaarheid voor nu en de toekomst te bevorderen, heeft GND in 2016 het zekerheidslabel geïntroduceerd. Dit label, dat aan de scharnierzijde van de deur is bevestigd, maakt gebruik van een QR-code. Door de QR-code te scannen, kunnen alle prestaties van de deur eenvoudig worden afgelezen op het scherm van een smartphone. Recentelijk heeft GND het label uitgebreid met drie extra informatiebuttons, die niet alleen de functionele prestaties tonen, maar ook de onderhouds- en garantievoorwaarden weergeven. Bovendien biedt het de mogelijkheid om rechtstreeks naar de fabrikant van de deur door te klikken, waardoor de toegang tot de gegevens van de betreffende deur ook voor de toekomst verzekerd is. Dit label vormt tevens een belangrijke stap richting circulariteit.

Testen en controle op kwaliteit

GND hecht veel waarde aan kwaliteit en controle. De deurenindustrie innoveert voortdurend en investeert zowel in machines en automatisering als in het testen van deuren. Om certificaten voor de prestaties te verkrijgen, worden de fabrikanten meerdere keren per jaar gecontroleerd door onafhankelijke gecertificeerde instanties. Dit toont aan dat GND en de fabrikanten de kwaliteit die ze garanderen serieus nemen.

Prestaties inzichtelijk voor iedereen

Het GND-zekerheidslabel heeft al veel succes geboekt. Dit jaar zijn er al bijna 30.000 QR-codescans uitgevoerd, en uit marktonderzoek blijkt dat 60% van de respondenten het label al eens heeft gebruikt om de prestaties van een deur te controleren. Meer dan 90% van hen geeft aan dat het label daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft. Bovendien sluit het label goed aan op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), die binnenkort in werking treedt.

Informatie delen met de markt

Naast het verstrekken van transparante informatie en zekerheid over de prestaties van deuren, hecht GND ook veel waarde aan kennisdeling en voorlichting. Via webinars, whitepapers en adviestabellen voor onder andere isolatie en geluidwerendheid, wil GND opdrachtgevers, adviseurs en bouwers helpen bij het maken van de juiste keuzes.

GND blijft zich inzetten voor het bieden van garanties op de hoogste kwaliteitsstandaarden en prestaties van deuren. Het zekerheidslabel en het GND-garantielabel bieden een duidelijke meerwaarde en dragen met hun extra informatie bij aan de groeiende behoefte aan transparantie en controleerbaarheid van producten tijdens de bouw- en gebruiksfase van onze werk en leefomgeving.

Voor meer informatie over de laatste ontwikkelingen www.gnd.nl/nieuws

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details