Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
3 tips om veilig te wonen 

3 tips om veilig te wonen 

Veilig wonen is al lang niet meer vanzelfsprekend! Het aantal inbraken nam tijdens de pandemie weliswaar af, maar lijkt inmiddels weer te stijgen. Opvallend bij deze inbraken is dat er steeds vaker geweld gebruikt wordt tegen bewoners. Het is een middel van inbrekers om bewoners ervan te weerhouden de hulp van anderen in te schakelen. Op welke manier kun je een inbraak zo goed mogelijk voorkomen? Welke hulpmiddelen zijn er beschikbaar om je hierbij te helpen? Koop een cilinderslot is een van de eerste tips die slotenmakers je doorgaans geven, wanneer je een huis veiliger wilt maken. In dit artikel vind je meer tips! 

Tip 1: zorg voor een veilig slot op je ramen 

Het beveiligen van een woning gebeurt vaak in verschillende stappen. De eerste stap is het beveiligen van ramen en deuren met een stevig slot. Aan het slot op de deur wordt in de meeste gevallen voldoende aandacht besteed. Het beveiligen van ramen is echter minstens zo belangrijk en daar gaat het vaak fout. Denk bijvoorbeeld aan een raam in de buurt van een plat dak. Inbrekers kunnen zo’n raam zonder veel moeite te hoeven doen openbreken. Voorkom het door deze ramen van een nieuw slot te voorzien. 

Kies bij de aankoop van een nieuw slot altijd voor een slot welke gekeurd is door het onafhankelijke SKG. 

Tip 2: gebruik een alarmsysteem in huis 

Wanneer het inbrekers onverhoopt toch lukt om een deur of raam te forceren, wil je dat ze zo snel mogelijk weer vertrekken. Je schrikt inbrekers af door een alarm af te laten gaan tijdens de inbraak. Een alarmsysteem kun je als pakket kopen, of zelf samenstellen. Een slotenmaker kan een analyse uitvoeren, waarbij deze in kaart probeert te brengen hoe een inbreker je woning binnen zal komen. Voorzie ramen en deuren van magneetcontacten en hang bijvoorbeeld een bewegingssensor op in de hal van je huis. 

Tip 3: werk met camera’s rond je woning 

Een derde manier om veiliger te wonen, is het gebruik van beveiligingscamera’s. Steeds vaker kiezen woningbezitters voor een slimme deurbel. Deze deurbel beschikt over een geïntegreerde camera, welke geactiveerd wordt op het moment dat er beweging wordt gedetecteerd. Naast een deurbel met camera kun je ook een klassieke beveiligingscamera aan de gevel of bijvoorbeeld onder een overkapping hangen. De camera’s zullen inbrekers vaak op voorhand al afschrikken. Ze kiezen eerder voor een woning zonder camera, daar een camera de pakkans aanzienlijk vergroot. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details