Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
27 verdiepingen in 27 weken
Waar gebouwd wordt op hoogtes tot zeventig meter speelt veiligheid een prominente rol.

27 verdiepingen in 27 weken

De opbouw van het prefab betoncasco

Een intensieve voorbereiding maakt meer mogelijk. Dat bewezen bouwbedrijf Van Wijnen en DWM Nederland. Zij realiseerden het prefab betoncasco voor de twee woontorens aan de Postjesweg volgens een strakke planning, met hoge kwaliteit en maximale veiligheid.

In beide appartementengebouwen aan de Postjesweg werden de eerste woonlagen opgebouwd met in het werk gestort beton. De overige 27 verdiepingen werden opgetrokken met prefabbeton. Omdat Van Wijnen DWM al vroegtijdig bij het project had betrokken, kon zij in de engineeringsfase haar knowhow inbrengen om hier tijdens de uitvoering met elkaar maximaal voordeel uit te halen. 

Door alle slimme oplossingen verliep het project geheel volgens planning.

Esthetiek en speciale hijsconstructie

Het casco werd opgetrokken met kant-en-klare sandwich gevelelementen, compleet met isolatie, metselwerk en kozijnen. “Die elementen moeten dan wel mooi strak op elkaar aansluiten”, vertelt Dustin de Wit, projectleider van DWM Nederland. “We hebben dus goed nagedacht over de positie van de delingen en rekening gehouden met de verschillende toleranties. Van buitenaf is nu niet te zien dat het gebouw is opgebouwd uit kant-en-klare elementen. Voor de montage van de elementen hebben we een speciale hijsconstructie bedacht. Hierdoor stonden de elementen rechtop in de kraan, klaar voor een probleemloze montage.”

Veiligheid geborgd

Waar gebouwd wordt op hoogtes tot zeventig meter speelt veiligheid een prominente rol. Om deze veiligheid maximaal te borgen, werden de vloeren inclusief randbeveiliging naar de plaats van bestemming gemanoeuvreerd. De Wit: “De vloeren waren hierop al voorbereid en konden dus op de begane grond relatief eenvoudig en degelijk worden voorzien van de randbeveiliging. Hierdoor was op alle bouwlagen de bescherming direct aanwezig.”

De intensieve voorbereiding legde de partijen geen windeieren. “Een project van dit formaat verloopt zelden geheel volgens planning. Door alle slimme oplossingen die met elkaar zijn bedacht, was dit aan de Postjesweg wel het geval. We realiseerden één verdieping per week en dat 27 keer achter elkaar!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details