Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

2.500 ton staal voor drie imposante hoogbouwvrieshallen in Bretagne

ASK1_IMG-20200917-WA0038 kopiëren
Het hele project is uitgevoerd in staal van S355J2-kwaliteit.

Tekst | Tekst | Johan Debaere Beeld | ASK Romein

18 januari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Qua tonnage staal is het dan misschien wel een alledaags project, maar het ontwerp, de productie en de montage van een staalconstructie voor drie vrieshallen van 35 meter hoog in Frankrijk brengt toch wel grote uitdagingen met zich mee. In opdracht van B-Built realiseerde ASK Romein de hoogbouwmagazijnen voor de nieuwe coldstore van NewCold in Rennes, Bretagne, goed voor een totale oppervlakte van 23.000 m².

 “We kregen van B-Built een aanbiedingsaanvraag voor dit project op basis van het origineel masterplan. We besloten echter om zelf een eigen ontwerp voor de staalconstructie te maken. Uiteindelijk kregen we dit project in opdracht en stonden we in voor het volledige traject van ontwerp, over productie en levering tot montage op de bouwplaats”, vertelt projectleider Martin de Blok. “We realiseerden de volledige staalconstructie voor de drie hoogbouwmagazijnen die elk 35 meter hoog zijn, goed voor een totale constructie van 16.320 m² met 2.500 ton staal. Het hele project is uitgevoerd in staal van S355J2-kwaliteit, om te voldoen aan de eisen voor dergelijke vrieshallen met temperaturen tot -23°C.”

ASK Romein ontwierp, produceerde en monteerde de staalconstructie voor de drie vrieshallen van NewCold in Rennes: 35 meter hoog en een totale oppervlakte van 23.000 m².

Strakke planning

ASK Romein is hier niet aan haar proefstuk toe. De firma is immers één van de toonaangevende spelers op de Nederlandse en Belgische bouwmarkt en ook steeds vaker daarbuiten. Ze beschikt daarvoor over een zeer geavanceerd machinepark met een optimale uitrusting in de verschillende vestigingen in Roosendaal, Katwijk, Middelburg, Vlissingen, Sluiskil en Malle (BE). “We streven ernaar om onze klanten volledig te ontzorgen. Zo staan we in voor de tekeningen en berekeningen, engineering, productie en montage op bouwplaatsen in binnen- en buitenland. Het project van NewCold was één van onze eerste projecten in Frankrijk, waar toch ook weer andere wetten en regels gelden”, gaat De Blok verder. “We startten eind vorig jaar met de productie in onze fabriek. De eerste constructies werden begin februari op de bouwplaats geleverd, de montage startte begin maart en in september was het karkas van de drie hoogbouwmagazijnen klaar. Tijdens de montage moesten we ook rekening houden met alle extra maatregelen door COVID-19. Terwijl alle lokale onderaannemers de werken stilgelegd hadden, bleven we echter de volledige periode op een veilige manier verder werken.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details