Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
2.000 ton staal voor constructie dc Lidl Almere

2.000 ton staal voor constructie dc Lidl Almere

“Hofman Staalbouw is een betrouwbare partner die de productie intern vervaardigt en het gehele proces in eigen beheer weet te managen. Van ontwerp tot en met montage”, vertelt projectleider Peter Hoff. Ook bij het dc van Lidl in Almere was Hofman Staalbouw verantwoordelijk voor het berekenen, engineeren, produceren, conserveren en monteren van het staal. “Bovendien monteerden wij het overgrote deel van het beton. In dit project is een hybride constructie toegepast, waarbij betonnen en stalen elementen constructief met elkaar zijn verbonden. Bijzonder is ook het dak, met een oppervlakte van 55.000 m2, dat is opgebouwd uit vakwerkspanten. Deze vakwerkspanten zijn als losse onderdelen geproduceerd in onze werkplaats en op de bouwplaats geassembleerd tot spanten van ruim 40 meter.”

Het distributiecentrum voldoet aan de hoogste BREEAM-NL-kwalificatie ‘Outstanding’, vertelt Hoff. “Bovendien werd tijdens de bouw nadrukkelijk gefocust op de CO2-uitstoot. Op de bouwplaats maakten we sec gebruik van moderne machines, waarvan het verbruik nauwkeurig werd bijgehouden. Ook noteerden we alle transportkilometers.” Hofman Staalbouw is gecertificeerd voor meerdere kwaliteitsborgingssystemen, waaronder de NEN-EN-ISO 14001 en NEN-EN-ISO 9001. De conformiteit van de constructieve onderdelen is getoetst aan de NEN-1090, waarin de staalbouwer reeds jarenlange ervaring heeft.

Onder leiding van en in samenwerking met Bouwbedrijf Vrolijk heeft Hofman Staalbouw ook in Almere weer een knap staaltje werk afgeleverd. “De plezierige samenwerking met de hoofdaannemer ontstond bij de bouw van diverse eerdere distributiecentra, zoals de RUIF in Oud Gastel en Smartlog Harnaschpolder (DC 2) in Den Hoorn. Het distributiecentrum van Lidl is een mooie aanvulling op deze referentielijst.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details