Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

16.000 m² zon- en geluidwerende beglazing voor landscaper langs de A10

AGC1
Voor Tripolis-Park levert AGC maar liefst 16.000 m² zonwerende beglazing in twee uitvoeringen: Stopray Vision-62 en Stopray Vision-52.

25 februari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Bij de herontwikkeling en nieuwbouw van Tripolis-Park zijn heel wat grote namen betrokken, waaronder ook Rollecate. De gevelbouwer benaderde glasproducent AGC om mee te denken over de juiste beglazing voor het transparante kantoorgebouw langs de drukke ring rond Amsterdam, die bovendien ook fungeert als geluidsbuffer voor de achterliggende campus. AGC levert maar liefst 16.000 m² zonwerende beglazing Stopray Vision-52 en Stopray Vision-62 voor respectievelijk de atriumgevel en de kozijnen.

Glazen gevels, zoals bij het nieuwe kantoorgebouw op het Tripolis-Park, vereisen geavanceerd glas, dat zoveel mogelijk daglicht binnenlaat en tegelijkertijd de opwarming van het binnenklimaat tot een minimum beperkt. “In 2018 werden we door gevelbouwer Rollecate bij het project betrokken om samen na te denken over de optimale beglazing voor deze specifieke toepassing, waar naast de transparantie ook de akoestiek een belangrijke rol speelt”, vertelt Erwin Bruinink, accountmanager bij AGC Nederland Holding B.V. “Aan de uiteindelijke productie en levering ging een heel traject vooraf. Zo leverden we eerst een technische fiche en monsters van de zonwerende beglazing. Na een bezoek op de bouwplaats maakten we grotere monsters met de geselecteerde beglazing en tot slot produceerden en leverden we op vraag van de opdrachtgever en architect een 1-op-1 mock-up.”

Dit glas combineert zijn zonwerende eigenschappen met een uitstekende akoestische isolatie.

AGC levert 16.000 m² zonwerende beglazing in twee uitvoeringen: Stopray Vision-52 en Stopray Vision-62. Deze beglazingen, voor toepassing in isolatieglas, zijn uitgerust met een dubbele zilveren coating, waardoor ze een uitstekende bescherming bieden tegen warmte en zonlicht. “Stopray Vision-62 en Vision-52 worden gekenmerkt door een zontoetredingsfactor van respectievelijk 33% en 27% en laten afhankelijk van het type 62% of 52% zichtbaar licht door. Deze beglazingen houden dus de warmte buiten in de zomer en voorkomen warmteverlies in de winter. Bovendien combineert dit glas zijn zonwerende eigenschappen met een uitstekende akoestische isolatie en de mogelijkheid om grote raampartijen te realiseren”, legt Bruinink uit. “Op vraag van de architect werd bij dit project met een dikkere beglazing gewerkt om het pillowing effect op de gevel te voorkomen. De eerste leveringen dateren al van 2019 en in de zomervakantie van 2022 zal alles uitgeleverd zijn.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details