Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
​Totaalleverancier voor prefab beton
“Het feit dat we alles in eigen huis als totaalleverancier kunnen verzorgen, is voor veel opdrachtgevers van grote meerwaarde.” Op de foto: Smartlog, Bergen op Zoom.

​Totaalleverancier voor prefab beton

Cascowanden, constructieve wanden, betonplinten, geïsoleerde wanden, brandwanden, binnenwanden, kolommen, kanaalplaatvloeren, het wordt sinds anderhalf jaar allemaal prefab geproduceerd in de nieuwe betonfabriek van Preco. Het bedrijf speelt daarmee in op de stijgende vraag naar efficiency op de bouw en profileert zich nadrukkelijk als totaalleverancier voor prefab beton. Opdrachtgevers kunnen de zorg over het complete betonnen casco aan Preco uitbesteden.

Tekst | Roel van Gils. Beeld | Preco

De nieuwe productiefaciliteit in Apeldoorn is uitgerust met de modernste technieken en een ultramoderne betoncentrale. “Behalve de engineering en productie van de elementen verzorgen we eveneens het transport, al dan niet just-in-time, en zelfs montage behoort tot de mogelijkheden”, zegt commercieel directeur Theo Kool. “Eén adres en één aanspreekpunt heeft zo zijn voordelen. Opdrachtgevers kloppen dan ook bij ons aan voor de productie van prefab betonelementen voor complete nieuwbouwprojecten. We zijn actief in de utiliteit, zoals distributiecentra en kantoor- en bedrijfsgebouwen, maar produceren de laatste tijd ook steeds meer voor hotels en appartementencomplexen.”

Één aanspreekpunt

Momenteel draait de productiefaciliteit op volle toeren. “We zijn bezig met de productie van elementen voor onder andere twee Van der Valk hotels, één in Schiedam en één aan de A4 in Hoofddorp”, vertelt Kool. “Met name die eerste is een bijzonder verhaal. Aanvankelijk was het de bedoeling om het achttien verdiepingen tellende hotel in het werk te storten, maar omwille van de snelheid is het omgezet naar prefab. Daarnaast zijn we bezig met de productie van balkons, galerijplaten, trappen en constructieve wanden voor appartementencomplex De Ananas in Leiden en zijn we geselecteerd om de prefab betonelementen te mogen leveren voor een mooi nieuw gebouw op de campus van de Universiteit van Wageningen. Kortom, een grote diversiteit aan projecten waaraan we een bijdrage leveren. Het feit dat we alles in eigen huis als totaalleverancier kunnen verzorgen, dus één aanspreekpunt, is voor veel opdrachtgevers van grote meerwaarde.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details